Kerstpakketten voor zeelieden

Artikel geplaatst op: 27-10-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Havenzendeling Felix Henrichs uit Dirksland en zijn team zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie.

"De tijd van kerst komt er weer aan. Juist in deze tijd voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip moet zitten heel ver weg van je gezin en zonder mogelijkheid samen met hun het feest te vieren", legt Felix uit. "Voor ons is het onvoorstelbaar om aan kerst niet bij onze familie te kunnen zijn. En toch zijn deze mensen voor ons dagelijks leven zo belangrijk want rond 90% van allen goederen die wij gebruiken komen op schepen naar ons toe". Daarom doet Felix rond Kerst iets extra's voor de zeelui, maar daar is wel hulp bij nodig.

Vorig jaar konden 1.600 pakketten worden uitgedeeld in de Rotterdamse havens. Deze pakketten konden alleen maar gevuld en bezorgd worden met medewerking van veel vrijwilligers. Deze kerstactie kan op twee manieren ondersteund worden: U kunt geld overmaken op de rekening van Stichting Seamen's Christian Frien Society Rotterdam via IBAN NL11 RABO 0114992096, onder vermelding van 'Kerstactie. Een pakket kost ongeveer € 10,-.

Verder kan men zelf een compleet pakket samenstellen met de volgende artikelen: een gebreide muts en handschoenen, snoepjes (Snickers of Mars, cholcolade, enz.); deodorant (voor mannen) shampoo en douchegel; tandpasta en tandenborstel. Verzamel dit in een mooie schoenendoos met een kerstkaart in het Engels.

De coördinator van de Kerstactie is Jaap de Gans, 06-11178183, degansjaap3@gmail.com


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!