Vocaal ensemble Magnificat kijkt, al zingend, verder

Artikel geplaatst op: 27-10-2017

MIDDELHARNIS - Vocaal Ensemble Magnificat uit Middelharnis gebruikt al enkele jaren de slogan 'Laat u zich door ons muzikaal meenemen?' wat een beroep doet op het gehoor. In het najaarsconcert van dit jaar schrijven deze zangers de muziek nog een functie toe, namelijk om verder te 'zien'.

Op het programma staat onder andere 'And I saw a new heaven' geschreven door E.L. Bainton. Tweemaal zal de tekst 'Kyrie eleison' klinken. Eén keer in een compositie van J.S. Bach (BWV235) en één keer in een compositie van L. Vierne. In deze tekst wordt gesmeekt of God in ontferming wil zien op de mens. Van L. Vierne wordt ook 'Agnus Dei' gezongen, wat verwijst naar de tekst 'Zie het Lam van God, dat de zonde der wereld wegneemt'. Van J.L. Bach zal 'Das ist meine Freude' uitgevoerd worden. Ook daarin een verwijzing naar het 'verder kijken' als er gezongen wordt over 'das Zuversicht' wat vertaald mag worden met 'het uitzicht'. In 'The Deer's Cry' van Arvo Pärt is de stilte heel indrukwekkend. En ook in die tekst wordt gesproken over 'verder kijken' wanneer de hoop wordt bezongen dat Christus te zien zal zijn in ieders leven.

Het koor staat onder leiding van Rinus Verhage en Wim Diepenhorst zal de zangers vakkundig op het orgel begeleiden. Met dit programma wordt u niet alleen muzikaal meegenomen, maar laat het koor u ook verder kijken. De toegang is vrij en de collecte aan de uitgang is voor de gemaakte onkosten. U bent welkom om meer te horen en verder te zien op zaterdag 11 november in de Hervormde Kerk van Dirksland. De kerk is open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.

Het bestuur van Magnificat kijkt ook vooruit en is druk aan het organiseren om het 30-jarig bestaan van het koor in 2018 op gepaste wijze te vieren. U wordt in het voorjaar uitgenodigd om de uitvoering van de Johannes Passion bij te wonen. Iets om naar uit te zien!


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!