Strijd tegen ontruiming op Fort Prins Frederik

Artikel geplaatst op: 24-10-2017

OOLTGENSPLAAT - De stemming op Fort Prins Frederik is gedaald tot onder het nulpunt. Het moment dat het nieuwe bestemmingsplan in werking treedt komt dichterbij. En dat betekent: geen bebouwing op het bovenste gedeelte van het fort, dat een toekomst als toeristisch-recreatieve parel moet krijgen. Eigenaren krijgen de opdracht om hun soms vele jaren gedoogde woning te verplaatsen of te slopen. Op twee na: voor één huis is ooit een bouwvergunning afgegeven en de eigenaar van een ander huis heeft een persoonsgebonden beschikking. Woningen op de vestingvoet mogen blijven staan, maar moeten wel voldoen aan een beeldkwaliteitsplan.

Eilanden-Nieuws sprak een van de bewoners die moeten ontruimen: Ferry Simonis. Volgens Simonis, die bijna een dagtaak heeft aan zijn strijd tegen ontruiming en zich opwerpt als de spreekbuis van de bewoners, heeft de gemeente de beginselen van behoorlijk bestuur met voeten getreden, is er sprake van miscommunicatie en is elke vorm van medemenselijkheid ver te zoeken. De gemeente opteert voor maatwerk en sluit een tegemoetkoming in de kosten van ontruiming of verplaatsing niet uit. Simonis heeft daar geen vertrouwen in. Als het nodig is procedeert hij door tot de Raad van State.

Het interview met Ferry Simonis staat vrijdag 27 oktober in Eilanden-Nieuws, inclusief een reactie van de gemeente.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!