Open middag in de Scheelhoek

Artikel geplaatst op: 19-10-2017

STELLENDAM - Op zaterdag 28 oktober houdt Natuurmonumenten een inloopmiddag voor bewoners van Goeree-Overflakkee. Boswachters en vrijwilligers geven uitleg over de nieuwe natuur, welke wordt ingericht aan de zuidoostkant van de Scheelhoek. Bezoekers krijgen een unieke kans om een kijkje te nemen in het bestaande natuurgebied de Scheelhoek, op een steenworp afstand van de achtertuin. Dit natuurgebied is, als een van de weinige gebieden, normaal gesloten voor publiek.

Werkschuur Scheelhoek

De open middag vindt plaats vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten, aan het eind van de Meester Snijderweg bij de Deltahaven Stellendam. Belangstellenden zijn welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. Tijdens de middag zijn boswachters aanwezig om uitleg te geven over het bestaande natuurgebied en over nieuwe plannen die volgend jaar gaan spelen. Naast een kijkje in het gebied, zijn er ook leuke gratis activiteiten voor kinderen, zoals marshmallows roosteren, de deltaspeurtocht en verhalen van de boswachter op zee.

De Kier en Droomfonds Haringvliet

De nieuw in te richten natuur houdt direct verband met het gedeeltelijk openzetten van de Haringvlietsluizen per september 2018. Op en rond het Haringvliet werken verschillende organisaties samen om de natuur voor te bereiden op deze zogenoemde 'kier' van de sluizen. Ook zijn er volop plannen om deze Haringvlietnatuur beter beleefbaar te maken. De zes organisaties die zich in het project Droomfonds Haringvliet met deze natuur- en recreatieve ontwikkelingen bezighouden, maken dankbaar gebruik van een flinke financiële subsidie. Deze subsidie is afkomstig van de Nationale Postcode Loterij, welke een speciaal Droomfonds heeft ingericht voor dergelijke ontwikkelingen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!