PVV wil meedoen met verkiezingen in maart

Artikel geplaatst op: 19-10-2017

DIRKSLAND- Als het aan Jan Zwerus uit Dirksland ligt, doet de Partij voor de Vrijheid ook mee tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij denkt dat er voldoende draagvlak is, gezien de uitslagen van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen, waarbij ongeveer 15% van de eilandelijke bevolking koos voor zijn partij. Of het ook allemaal daadwerkelijk doorgaat is afhankelijk van mensen die zich willen opgeven als kandidaat voor de PVV. Als dat lukt wil hij een frisse wind laten waaien door de gemeentelijke politiek, met een partij die volgens hem dichter bij de burgers staat.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Jan Zwerus zit sinds enkele jaren voor de PVV in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. "Als voormalig zakenman in de mediawereld ging daar, in de politiek, een wereld voor mij open", vertelt hij. "Wat wordt daar veel gepraat en weinig gezegd. En wat er wordt gezegd is altijd politiek correct. Daar moest ik enorm aan wennen. Er wordt teveel onderhandeld met de bovenlagen van de maatschappij, de managers. Mijn visie is, dat je met de mensen uit de praktijk, met gewone burgers, in gesprek moet gaan en goed naar ze moet luisteren. Pas dan kun je de juiste beslissingen nemen. De PVV is bovendien een van de weinige partijen die durft te zeggen waar het op staat. Daar houd ik van. Dat is de reden geweest dat ik niet langer op de steeds linkser geworden VVD heb gestemd, maar ben overgestapt".

Verbeterpunten

Wat Goeree-Overflakkee betreft, ziet Jan Zwerus genoeg verbeterpunten. "Allereerst moet er gestopt worden met de verspilling van belastinggeld. Er gaat teveel geld naar onzinnige projecten. Daarnaast wil ik me inzetten voor de bewoners van recreatiewoningen. Die moeten gewoon permanent bewoonbaar worden, net zoals in de rest van Europa. Verder streef ik ernaar om een referendasite op te zetten, waarop mensen hun mening kunnen geven en ook wil ik meer druk zetten op de verbetering van de N59 en het invoeren van gratis parkeren op het hele eiland". Wat betreft de groene energie steekt Jan zijn mening niet onder stoelen of banken. "De politiek slaat veel te ver door", zegt hij. "Het kost allemaal enorm veel geld en levert nauwelijks wat op, behalve voor een klein groepje mensen. Tot slot wil ik ons mooie eiland meer gaan promoten. Het is hier prachtig en dat mag best beter naar buiten worden gebracht. Laat zien welk moois we allemaal hebben hier. Niet te bescheiden".

Kandidaten

Eer Jan Zwerus zijn plannen kan verwezenlijken heeft hij, zoals gezegd, behoefte aan voldoende gemotiveerde kandidaten voor zijn partij. "Ik zoek mensen uit de praktijk, uit de zorg, onderwijs, landbouw, de politie, enzovoort. Mensen die zich verbonden voelen met het wel en wee van Goeree-Overflakkee. Men hoeft geen politieke ervaring te hebben, maar liefst wel een kritische blik naar de huidige politiek. De eilandelijke afdeling zal worden ondersteund vanuit de Provincie. Kandidaten krijgen een korte cursus over gemeentelijke politiek, zodat ze niet meteen in het diepe worden gegooid.

Naast kandidaten, zoek ik ook vrijwilligers die onze partij willen vertegenwoordigen. Het mooist zou het zijn, als er in ieder dorp één of meer vrijwilligers zijn bij wie de burgers kunnen aankloppen met hun vragen of opmerkingen, die zij dan weer kunnen doorgeven aan de fractie. Zo houd je korte lijnen met de politiek en dat is precies wat ik na wil streven. Een laagdrempelige en transparante gemeente".

Mensen die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Jan Zwerus via g.zwerus1@upcmail.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!