Kringloopwinkel Woord en Daad geopend

Artikel geplaatst op: 16-10-2017

MIDDELHARNIS – "Gedenkwaardig". Dit woord stond centraal in het openingswoord dat de voorzitter van de Stuurgroep, Jaap Mackloet, uitsprak bij de opening van de Woord en Daad Kringloopwinkel. Hij doelde hiermee op de vele activiteiten die gemoeid waren voordat de winkel geopend kon worden.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Donderdagavond was er een bijzonder moment voor de Kringloopwinkel aan de Zernikeweg 43 in Middelharnis. Na een intensieve periode van voorbereiding door heel veel vrijwilligers, was daar het officiële moment om de winkel te open, zodat de verkoop kon beginnen. Dit alles ten bate van een project van Woord en Daad. Jaap Mackloet stond stil bij hoe het begon. Twee dames, Lia Wilstra en Carien Korteweg, wilden zich inzetten voor Woord en Daad en spullen verkopen voor deze organisatie die werkt onder armen op de wereld. Na contact met anderen en met het centrale kantoor van Woord en Daad, kwam men op het idee om een kringloopwinkel te beginnen. Er werd een Stuurgroep gevormd, vrijwilligers gezocht en een onderkomen voor de te realiseren winkel gevonden.

Uit de toespraak van Jaap Mackloet blijkt dat vanaf het begin het idee voor de realisatie van een kringloopwinkel een breed draagvlak had. Veel vrijwilligers en sponsoren lieten blijken het initiatief een warm hart toe te dragen en daar is de stuurgroep natuurlijk heel dankbaar voor. De opbrengst van de kringloopwinkel is bestemd voor ondersteuning van een Macamadamia notenplantage in Mozambique, een project van Woord en Daad. Deze notenplantage levert 'vruchten' aan een hele gemeenschap: werk, inkomen, voeding, een goede gezondheidszorg en op termijn onderwijs. De 1000 hectare metende plantage zal de komende jaren worden uitgebreid en daar draagt de opbrengst van de Kringloopwinkel een steentje bij. De initiatiefnemers weten zich in al hun activiteiten afhankelijk van God en daarom las Mackloet een gedeelte uit Filippensen 2 en ging hij voor in gebed.

Landelijke organisatie

Namens de landelijke organisatie Woord en Daad was Rina Molenaar aanwezig. Zij bracht de felicitaties van de organisatie over en vertelde van de groei van de kringloopwinkels van Woord en Daad in Nederland. Momenteel zijn er al meer dan twintig van deze winkels actief voor de projecten van Woord en Daad. Mevrouw Molenaar schetste hoe de inmiddels overleden mede-oprichter I. 't Lam van Woord en Daad nogal wat bedenkingen had over het verschijnsel 'kringloopwinkel', maar nadat hij zich op 92-jarige leeftijd door mevrouw Molenaar langs verschillende winkels had laten rondrijden en daar de sfeer had geproefd, was hij overtuigd van het nut van deze nieuwe vorm van fondsenwerving. "U staat in een mooie traditie met als doel mensenlevens te redden", aldus mevrouw Molenaar.

De ingang van de winkel was gebarricadeerd met lege bananendozen en aan de vele vrijwilligers was het de taak om elk een doos weg te trekken en zo de winkel te openen. Aan Corien en Lia was de eer om als eersten de geopende winkel te betreden. De Kringloopwinkel is een deel van een bedrijfspand gevestigd aan de Zernikeweg in Industrieterrein Oostplaat. De verkoopruimte is een hal waar allerlei goede spullen ter verkoop worden aangeboden. Van meubels tot klein huisraad. Verder zijn er aparte hoeken met kleding, plus paskamers en een flinke boekenafdeling.In kader: OpeningstijdenDe winkel is geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.Het adres is Zernikeweg 43, tel. 0187-701106, of 0187-484806. E-mail: kringloopwinkelmiddelharnis@gmail.com. www.woordendaad.nl/winkels.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!