Avond van de Geschiedenis met Annegreet van Bergen

Artikel geplaatst op: 9-10-2017

MIDDELHARNIS - Traditiegetrouw staat oktober in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema 'Geluk'. Op Goeree-Overflakkee wordt er toegespitst op gebeurtenissen in de jaren '50, '60 en '70, met als ondertitel 'Toen was geluk heel gewoon'.

Op woensdagavond 25 oktober is auteur Annegreet van Bergen te gast in Het Rondeel. Haar boek 'Gouden jaren' – een kroniek over het leven in de jaren '60 en '70 – staat deze avond centraal.

'Gouden jaren' vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? 'Gouden jaren' staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto's. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Boekhandel Van der Boom is deze avond aanwezig met een boekentafel, zodat je een boek kunt aanschaffen en laten signeren. De feestdagen komen eraan, dus… wie weet een leuk cadeautje.De avond wordt gehouden op woensdag 25 oktober om 20.00 uur in Het Rondeel in Middelharnis. De toegang is € 7,50.


Eerdere berichten

Lenteman geeft luister aan opening Oosterscheldewoningen Hernesseroord

22-2-2018

MIDDELHARNIS – Wát een feestelijk moment was het, afgelopen dinsdagmiddag voor de bewoners van Hernesseroor...

Burgemeester slaag eerste paal voor drie bouwprojecten tegelijk

21-2-2018

DIRKSLAND – Eén eerste paalslag voor drie bouwprojecten tegelijk, dat gebeurde dinsdagmiddag aan het Kortew...

Deelnemers 40 km. Waterpoortloop met een pont over het Volkerak

21-2-2018

OOLTGENSPLAAT – Bij fanatieke wandelaars staat het al op de kalender, de jaarlijkse Waterpoortloop op 9 en 10 maar...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!