Van Wijk zet vanuit verduurzaamd bedrijfspand vol in op energieneutrale toekomst

Artikel geplaatst op: 9-10-2017

GOEDEREEDE – Een feestelijke vrijdag en zaterdag was het bij Van Wijk Installaties en Constructies te Goedereede, nadat afgelopen vrijdagmiddag een verbouwd en verduurzaamd bedrijfspand opnieuw in gebruik werd genomen. Na de openingshandeling en de zaterdag erop was er een Open Huis dat zeer veel bezoekers trok.

"Wij zijn Van Wijk", zo sprak Martin van Wijk in het begin van zijn openingsspeech, om daarna uiteen te zetten wat dat Van Wijk-zijn inhoudt: "een modern installatie- en constructiebedrijf dat actief is in onder andere de installatiebranche, met als hoofddoel in de toekomst ieder gebouw, woning of bedrijfspand, energieneutraal te maken. Nul op de meter dus. Als bedrijf zijn we al vroeg de weg ingeslagen naar verduurzaming, wat zowel in de installatie- als de constructiebranche de standaard aan het worden en anno 2017 in onze samenleving niet meer weg te denken is. Wij van Van Wijk willen daar graag een steentje aan bijdragen."

Ontwikkeling

Vanuit de historie van het bedrijf, opgericht in 1900, schetste Martin van Wijk de doorgemaakte ontwikkeling. Van Goereese dorpssmid die veel werk verrichtte voor landbouw en visserij tot installatie- en constructiebedrijf dat vol inzet op duurzaamheid en duurzame energie. "Dit zal de komende jaren een zeer grote vlucht gaan nemen", voorspelde Martin. "We plaatsen liefst geen gasverslindende haarden of geisers meer, maar hoog rendement cv-ketels of een combinatie van cv-ketel met warmtepompen. In veel nieuwbouw- maar ook in bestaande woningen plaatsen we steeds meer duurzame energiesystemen, want mensen worden steeds bewuster hoe verantwoord om te gaan met energie. Gebruik van energie uit wind, lucht, aarde of zon heeft de toekomst."

Nakomelingen

Twee jaar geleden heeft Van Wijk een nieuwe constructiehal laten bouwen, als eerste stap op weg naar modernisering van het bedrijf, met uiteindelijk nul op de meter als doel. Vorig jaar werden ook het kantoor en de showroom vernieuwd en werd het gehele pand verder verduurzaamd, met onder andere tweehonderd zonnepanelen op het dak voor energieopwekking, drie warmtepompen voor koeling en verwarming, led-verlichting en een luchtbehandelingsinstallatie. "We hebben nu een gebouw dat klaar is voor de toekomst! We staan aan de vooravond van een grote energietransitie, van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen. Gas wordt verleden tijd, liever vandaag nog dan morgen. Wij van Van Wijk willen er graag aan bijdragen het nul op de meter effect in de regio verder uit te rollen, om ook voor onze nakomelingen een goede en gezonde toekomst te genereren!"

Na zoveel mooie woorden waren het de dochters van het echtpaar Van Wijk die dwars door het fotopapier dat in de opening van de hoofdingang gespannen was van binnen naar buiten sprongen en met confettikanonnetjes een bui van kleurige slierten over de genodigden lieten neerdalen. Met een toast op de feestelijke heropening én op een energieneutrale toekomst was daarna de heropening van Van Wijk een feit.


Eerdere berichten

Lenteman geeft luister aan opening Oosterscheldewoningen Hernesseroord

22-2-2018

MIDDELHARNIS – Wát een feestelijk moment was het, afgelopen dinsdagmiddag voor de bewoners van Hernesseroor...

Burgemeester slaag eerste paal voor drie bouwprojecten tegelijk

21-2-2018

DIRKSLAND – Eén eerste paalslag voor drie bouwprojecten tegelijk, dat gebeurde dinsdagmiddag aan het Kortew...

Deelnemers 40 km. Waterpoortloop met een pont over het Volkerak

21-2-2018

OOLTGENSPLAAT – Bij fanatieke wandelaars staat het al op de kalender, de jaarlijkse Waterpoortloop op 9 en 10 maar...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!