Barrelaars ploeteren door blubber en plassen € 10.000 bijeen voor het goede doel

Artikel geplaatst op: 9-10-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor Kiwanis Goeree-Overflakkee was het vorige week donderdag t/m zaterdag weer tijd voor haar jaarlijkse Barrelrun. Een evenement dat drie ingrediënten kent. Allereerst geld bijeenbrengen voor het goede doel, daarnaast drie dagen lang netwerken met elkaar, maar ook genieten van gezelligheid en gein.

Het was de vijfde editie van de Barrelrun die vorige week werd gehouden werd en die nu voor de tweede keer een offroad editie beleefde. De naam van het evenement zegt het al: deelnemers aan de run, iedereen kan zich ervoor opgeven, komen met oude auto's naar de start. Barrels. En de deelnemers – meest ondernemers, niet alleen van Goeree-Overflakkee, maar ook afkomstig uit andere delen van Zuid-Holland en uit Zeeland – worden voor het gemak 'barrelaars' genoemd. Zij gaan met hun wagens drie dagen op stap, om een programma af te werken dat de Barrelorganisatie voor ze heeft samengesteld.

Ware beproeving

Evenals vorig jaar was ook nu Fürstenau, in Duitsland, de bestemming van de Barrelrun. Daar ligt Fursten Forest, het grootste offroad/vrijetijdspark van Europa, een vierhonderd hectare groot voormalig militair oefenterrein van het Duitse leger. Liefhebbers van rijden in ruig terrein kunnen er hun hart ophalen en dat hebben de barrelaars hier zeker gedaan. Zeker dit jaar, omdat het er vanwege de blubber en – soms heel diepe – plassen bar en boos was. Natuurlijk vraagt zo'n uitdaging wel om auto's waarmee je uit de voeten kunt. Daarom verschenen ook dit jaar uitsluitend terreinwagens op het startpunt, het parkeerterrein bij restaurant Zoet of Zout te Stellendam. Na hier een stevig ontbijt genoten te hebben, gingen de barrelaars van start. In totaal veertien wagens met elk een tweekoppig team. En de barrels wachtten een ware beproeving vanwege de krachttoeren die van de motoren gevraagd zouden worden, zodat het ook ditmaal een heuse prestatie zou zijn om met de wagens weer heel op het eiland terug te komen. Twee uitvallers waren er. Die moesten op transport terug richting Nederland. Maar verder is alles vlekkeloos verlopen.

Cheque

De Barrelrun is één van de acties die de eilandelijke serviceclub organiseert voor hét doel waar ze zich voor inzet: het welzijn van het kind. Verdeeld over twee jaar doet de eilandelijke Kiwanis-afdeling momenteel haar best om alle 32 basisscholen op het eiland te voorzien van een speeltoestel op het schoolplein. Dit om de mogelijkheden voor sport en beweging voor kinderen te vergroten. Daarom was van de Barrelrun vorig jaar al een deel van de opbrengst hiervoor bestemd en dit jaar was dat opnieuw het geval, met ook nu weer € 5.000. Daarnaast was er nóg een goed doel aan Barreleditie 2017 verbonden: het Emyland schoolproject in Kenia. Ook dit mocht € 5.000 in ontvangst nemen, welk bedrag zaterdagmiddag na terugkomst van de barrelaars bij JD Repair in Stellendam in chequevorm werd overhandigd, waarna het evenement – financieel mogelijk gemaakt door diverse sponsoren – met een smakelijke barbecue werd afgesloten. (www.kiwanis.nl/goeree-overflakkee)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!