Kinderen bouwen loofhut in Stellendam

Artikel geplaatst op: 9-10-2017

STELLENDAM – Op het plein bij de Stellendamse Hervormde Kerk werd vorige week een loofhut gebouwd. Woensdagmiddag werd de loofhut samen met de jeugd van de hervormde gemeente gebouwd en in gebruik genomen.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Joden vieren in deze week het Loofhuttenfeest. Tijdens dit feest wordt de woestijnreis van het Joodse volk herdacht. Tijdens die reis leefden ze in loofhutten. Met de bouw van deze hutten wordt in het bijzonder stilgestaan bij de woestijnreis van het Joodse volk.Op het plein bij de Hervormde kerk van Stellendam staat nu een loofhut. Een vreemde plaats zo lijkt het. De Stellendamse predikant Davy Hoolwerf legt uit dat een loofhut bij een nieuwtestamentische kerk zeker wel past. Het jaarthema van de Hervormde PKN gemeente is Shema Israël – Hoor Israël. Ouderen en jongeren verdiepen zich in het Joodse leven en in de Joodse feestdagen. "We zijn onopgeefbaar met elkaar verbonden", verduidelijkt de predikant. Hij legt uit dat christen van het Joodse volk veel kunnen leren en bij verschillende bijeenkomsten wordt er in dit jaar – tot aan Pasen 2018 – stilgestaan bij de weg die God gaat en is gegaan met het Joodse volk. Voorin de kerk staat de Menora, de zevenarmige kandelaar die door het jaar heen wordt 'aangekleed' met de verschillende onderwerpen die in gemeente zijn behandeld rondom het jaarthema.

Woensdag werden de kinderen betrokken bij de bouw van de loofhut. Samen met zijn vertelde ds. Hoolwerf voor de kinderen het verhaal van de loofhut. Nadat de hut was voltooid konden de kinderen genieten van hapjes die ook te maken hadden met het volk Israël. Vrijdag kon de bezoekers van de seniorenmiddag plaatsnemen in de loofhut. De loofhut staat deze week nog op het kerkplein aan de Bosschieterstraat.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!