Herfstsferen bij het RTM-museum

Artikel geplaatst op: 6-10-2017

OUDDORP - Tijdens de drukbezochte RTM-donateursdag in Ouddorp op zaterdag 30 september j.l. werd het gerestaureerde rijtuig AB414 feestelijk in dienst gesteld. De RTM-vrijwilligers hebben er vijf jaar aan gewerkt en een prachtig resultaat neergezet.

Samen met zusterrijtuig AB417 en motorwagen 67 vormt het ensemble het "Limburgse tramstel". In 1946 kocht de toenmalige RTM tweedehands materieel van opgeheven trambedrijven om verloren en versleten materieel te vervangen. Van de Maas Buurtspoorweg te Gennep kwamen rijtuigen en motorwagens, die in een rap tempo werden hersteld. Vooral op de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee waren de fraaie bruine (en brommende) trams niet weg te denken. Het is het RTM-museum gelukt deze trams weer te laten herleven. Wilt u het resultaat komen bekijken, dan is de herfstvakantie het uitgelezen moment.Op woensdag 18 oktober a.s. viert de RTM de Herfstkinderdag. De trams rijden met stoom om 11.45 u, 13.30 u en 15.30 u., eventueel aangevuld met een rit met dieselmaterieel om 14.30 u. Voor de kinderen zijn een minitrein, een rangeerspel, de Spoortocht, een groot springkussens en diverse spelletjes aanwezig. De tram van 13.30 u. is de boottram, die aansluit op de rondvaartboot ms Grevelingen en u bent om 16.30 u weer terug op het museum. Een waar dagje uit op de Kop van Goeree. Op donderdag 19 oktober is het een normale rijdag met de drie stoomtramritten. Een week later, op 25 en 26 oktober, rijden de trams met dieseltractie. Het motormaterieel is het mooiste, bewaarde materieel van de ze soort in ons land en uniek in Europa.Voor inlichtingen en route: www.rtm-ouddorp.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!