Kaasboerderij De Westplaat kreeg eerste prijs voor kwark

Artikel geplaatst op: 6-10-2017

SOMMELSDIJK – Onlangs vond de Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas plaats. Kaasboederij De Westplaat heeft haar producten aten keuren en hebben met de kwark de eerste prijs gewonnen.

De kwark viel onder de categorie zachte kaas. Dit betekent dat zij de lekkerste ambachtelijke kwark maken. "Wij hadden het hoogste aantal punten met de kwark en hebben hiervoor een gouden medaille ontvangen. Onze kwark wordt nog op de ouderwetse manier bereidt van verse weidemelk met Omega 3 en 6 vetzuren waardoor de kwark lekker van smaak is en nog gezond ook", aldus een trotse familie Van Schaik.De Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte kaas is een wedstrijd die wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Er werden meer dan 80 zuivelproducten gekeurd van 34 bedrijven. De zuivel en zachte kazen zijn voor deze wedstrijd bijeengebracht door kleinschalige bereiders, zonder of met eigen vee, en met of zonder verhitting van de melk en altijd speciaal vanwege de ambachtelijke bereidingswijze. Officiële keurmeesters van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders kenden gouden, zilveren en bronzen medailles toe.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!