Meer gegadigden voor Dirkslandse watertoren

Artikel geplaatst op: 6-10-2017

DIRKSLAND – Naast de dorpsraad van Dirksland en een particulier die de watertoren wil gebruiken als kaasmakerij en privé-uitkijkpunt, zijn er nog ten minste twee gegadigden voor het monumentale gebouw aan de N215. Het gaat om een makelaar en de eilandelijke omroep SLOGO. Daarnaast wil Outdoor Westvoorne de toren graag blijven gebruiken om het publiek te laten abseilen én om het binnen mogelijk te maken om via een klimwand naar boven te klauteren.

Door Kees van Rixoort

De gemeente Goeree-Overflakkee, eigenaar van de watertoren, is bezig een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Is het mogelijk de toren te gebruiken als trouwlocatie, als plek om kunstenaars uit de omgeving te laten exposeren en als locatie voor vergaderingen en workshops? Begin volgend jaar zal de gemeenteraad, onder meer aan de hand van de resultaten van dit onderzoek, een besluit nemen over de toekomst van de toren. De gemeente houdt de optie open om het monument van de hand te doen aan een particulier.

De SLOGO is al gebruiker van de watertoren. Bovenop staat een antenne en elders in de toren heeft de lokale omroeporganisatie een zender. Deze zender versterkt het signaal vanuit Ouddorp richting Middelharnis en het oostelijke deel van het eiland. "Wij zouden in de watertoren een tweede studio willen bouwen", zegt Teun Bakelaar, bestuurder van de SLOGO. "We hebben dit al eens bij de gemeente aangekaart, maar die hield de boot af. Toen we hoorden over de plannen van de dorpsraad, dachten we dat het goed is om onze plannen weer onder de aandacht te brengen."

De SLOGO, die ook andere opties – waaronder het Diekhuus – heeft onderzocht, denkt aan een studio op de begane grond of de verdieping. Door de centrale ligging is de watertoren een ideaal punt voor de SLOGO, temeer daar de omroep het gebouw al in gebruik heeft.

Klimwand

Outdoor Westvoorne, dat zes jaar geleden een vergunning kreeg om mensen te laten abseilen vanuit de toren, wil ook graag gebruiker blijven. Jeroen de Boed van Outdoor Westvoorne heeft bovendien grootse plannen: "We zijn bezig met een plan om meer te laten gebeuren in de watertoren. We denken aan het plaatsen van een klimwand in de toren, zodat je straks al klimmend naar boven kan en vervolgens abseilend weer naar beneden."

Voorzitter Jan Leenders van de dorpsraad van Dirksland ziet wel wat in een multifunctioneel gebruik van de watertoren voor de lokale samenleving. "Met goed overleg en goede wil is er een heleboel mogelijk." De SLOGO en Outdoor Westvoorne zijn het daarmee eens.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!