Meer gegadigden voor Dirkslandse watertoren

Artikel geplaatst op: 6-10-2017

DIRKSLAND – Naast de dorpsraad van Dirksland en een particulier die de watertoren wil gebruiken als kaasmakerij en privé-uitkijkpunt, zijn er nog ten minste twee gegadigden voor het monumentale gebouw aan de N215. Het gaat om een makelaar en de eilandelijke omroep SLOGO. Daarnaast wil Outdoor Westvoorne de toren graag blijven gebruiken om het publiek te laten abseilen én om het binnen mogelijk te maken om via een klimwand naar boven te klauteren.

Door Kees van Rixoort

De gemeente Goeree-Overflakkee, eigenaar van de watertoren, is bezig een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Is het mogelijk de toren te gebruiken als trouwlocatie, als plek om kunstenaars uit de omgeving te laten exposeren en als locatie voor vergaderingen en workshops? Begin volgend jaar zal de gemeenteraad, onder meer aan de hand van de resultaten van dit onderzoek, een besluit nemen over de toekomst van de toren. De gemeente houdt de optie open om het monument van de hand te doen aan een particulier.

De SLOGO is al gebruiker van de watertoren. Bovenop staat een antenne en elders in de toren heeft de lokale omroeporganisatie een zender. Deze zender versterkt het signaal vanuit Ouddorp richting Middelharnis en het oostelijke deel van het eiland. "Wij zouden in de watertoren een tweede studio willen bouwen", zegt Teun Bakelaar, bestuurder van de SLOGO. "We hebben dit al eens bij de gemeente aangekaart, maar die hield de boot af. Toen we hoorden over de plannen van de dorpsraad, dachten we dat het goed is om onze plannen weer onder de aandacht te brengen."

De SLOGO, die ook andere opties – waaronder het Diekhuus – heeft onderzocht, denkt aan een studio op de begane grond of de verdieping. Door de centrale ligging is de watertoren een ideaal punt voor de SLOGO, temeer daar de omroep het gebouw al in gebruik heeft.

Klimwand

Outdoor Westvoorne, dat zes jaar geleden een vergunning kreeg om mensen te laten abseilen vanuit de toren, wil ook graag gebruiker blijven. Jeroen de Boed van Outdoor Westvoorne heeft bovendien grootse plannen: "We zijn bezig met een plan om meer te laten gebeuren in de watertoren. We denken aan het plaatsen van een klimwand in de toren, zodat je straks al klimmend naar boven kan en vervolgens abseilend weer naar beneden."

Voorzitter Jan Leenders van de dorpsraad van Dirksland ziet wel wat in een multifunctioneel gebruik van de watertoren voor de lokale samenleving. "Met goed overleg en goede wil is er een heleboel mogelijk." De SLOGO en Outdoor Westvoorne zijn het daarmee eens.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!