Lionsclub schenkt toeschouwersbankje

Artikel geplaatst op: 3-10-2017

MIDDELHARNIS - In april 2016 werd het Johan Cruyff Court op het terrein Hernesseroord geopend. Dit sportveldje is echt een succes voor de cliënten van Zuidwester. Ook veel kinderen en jongeren uit de buurt maken er dagelijks gebruik van. Wat nog steeds ontbrak was een toeschouwersbankje. Daar kwam op woensdag 27 september, dankzij de Lionsclub GO, verandering in.

September vorig jaar overhandigde de Lionsclub GO een cheque van € 750,- aan Zuidwester. Deze cheque was bedoeld voor het realiseren van een toeschouwersbankje voor bij het Johan Cruyff Court op het terrein Hernesseroord. Van de cheque is er niet één, maar zijn er inmiddels drie bankjes gemaakt en geplaatst op het terrein.

De bankjes zijn gemaakt door de dagbestedingsgroep Ajeto in Oud-Beijerland, onder leiding van Leen Witvliet, medewerker dagbesteding Zuidwester. Twee bankjes staan bij de nieuwe speeltuin op het terrein Hernesseroord, het derde bankje werd woensdag 27 september geplaatst naast het Cruyff Court. Het bankje werd symbolisch gemerkt met een graveerplaatje door Annebet Houtsmuller-Penning, Zorgmanager Zuidwester, en Leen Witvliet. Toeschouwers en wisselspelers kunnen vanaf nu plaatsnemen op het nieuwe bankje.

Na het officiële gedeelte speelden de fanatieke 'Hernesse Tigers' en een selectie van de Lions, net als vorig jaar, een spannende voetbalwedstrijd. De scheidsrechter was Hans Maliepaard, zorgmanager Zuidwester. Het bleef tot het einde spannend. Uiteindelijk wonnen de Hernesse Tigers met 8-5. De nabeschouwing vond, onder het genot van een hapje en een drankje, plaats in Brasserie Dok16.

Annebet: "We waarderen dit gebaar van de Lions weer enorm. Het contact met hen en de vaak uitgesproken waardering zijn niet alleen belangrijk voor Zuidwester, maar met name ook voor onze cliënten. Daar doen we het immers allemaal voor. Ik nodig alle bewoners van Goeree-Overflakkee van harte uit om eens langs te komen en een bezoekje te brengen aan het Cruyff Court of één van onze andere faciliteiten op Hernesseroord, zoals de speeltuin, Brasserie Dok16 of de kinderboerderij."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!