Bij Elles: eten tegen eenzaamheid

Artikel geplaatst op: 2-10-2017

MIDDELHARNIS – Vorige week was het de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van Coalitie Erbij. Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die in de samenleving zich ervoor inzetten om eenzaamheid te bestrijden. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er door het hele land honderden Kom erbij-activiteiten. Eén van die is een 'Kom erbij & Schuif aan' activiteit, een etentje waarbij iedereen kan aanschuiven. Daarop geïnspireerd startte 'Bij Elles' de actie 'Aanschuiftafel': iedere donderdagavond aanschuiven en eten wat de pot schaft, voor iedereen die geen tijd of zin heeft zelf te koken, of die thuis altijd in z'n eentje eet maar het juist fijn vindt dit eens met anderen te doen.

Een aantal jaren geleden opende Elles Hagens aan de Nieuwstraat te Middelharnis haar eetgelegenheid 'Bij Elles', die ze naast haar cateringbedrijf runt. 'Bij Elles' is misschien niet bij iedereen even bekend, maar wie het eenmaal heeft ontdekt, blíjft komen, zo leert de praktijk. Dit vanwege de voortreffelijke smaak en kwaliteit van hetgeen ze serveert, maar ook om de ongedwongen en gezellige sfeer die in haar eetgelegenheid heerst. Bijzonder is dat Elles als 't even kan met biologisch geteelde producten werkt, die ze zo veel mogelijk betrekt bij onze eigen eilandelijke leveranciers, met de seizoenen mee, en dat alles wat ze opdient uitsluitend verse producten zijn. Tegenwoordig heeft ze ook selecte wijnen en bieren, zelfs glutenvrij bier, in het assortiment; bijzondere soorten en zeker geen standaardmerken. Vanwege haar culinaire gaven weten ook velen haar cateringservice te vinden, daar hoeft ze niet eens reclame voor te maken, en ook de kookworkshops die ze organiseert vallen in de smaak. Graag bereidt Elles recepten uit alle windstreken van het wereldrond, zodat hier eten soms een smakelijk avontuur is. En wie liever thuis eet, kan gewoon bestellen en ophalen. Elke dag heeft 'Bij Elles' een ander gerecht. Op Facebook is te lezen wat dat die dag is. Dat geldt ook voor de Aanschuiftafel. Die wordt elke donderdagavond van 17.00-19.00 uur gehouden en vormt een plek voor spontane ontmoetingen, hartelijkheid of gezellige verhalen. Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam. De Week tegen Eenzaamheid vraagt daar aandacht voor en zegt: Kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint eenvoudigweg met het leggen van contact. Omdat eenzaamheid na één week aandacht hiervoor niet over is, maakt Elles van de 'Aanschuiftafel' een wekelijks herhalende gelegenheid, waarop ieder die dat wil voor € 12,50 een voedzame, gezonde en verrassend lekkere warme maaltijd geniet, met verse groenten in de hoofdrol, in combinatie met frisse salades, soep of quiche, en natuurlijk met gezelligheid en aanspraak. Vooraf reserveren is wel fijn. Dat kan telefonisch (0187 663344) of via Facebook. Zie voor meer info: www.bijelles.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!