Muzikale avond voor zendingsechtpaar Folmer

Artikel geplaatst op: 27-9-2017

SOMMELSDIJK - Na het succes van de eerste editie, twee jaar geleden, wordt op zaterdag 7 oktober om 19.00 uur in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk voor de tweede maal een muzikale avond georganiseerd. De opbrengst van de avond komt ten goede aan het zendingsechtpaar Willem en Joanne Folmer, die als arts werkzaam zijn in Congo, Afrika.

Een doorslaand succes was het, de muzikale avond van twee jaar geleden. Veel gemeenteleden van de Hervormde Kerk (PKN) in Sommelsdijk brachten hun muzikale talenten ten gehore, van startende musici tot op professioneel niveau. Juist deze verscheidenheid zorgde voor een prachtig en afwisselend programma. Voor herhaling vatbaar… en dat gaat nu gebeuren! Opnieuw dragen heel wat gemeenteleden hun muzikale steentje bij in een gevarieerd programma, waarbij genoten kan worden van o.a. koperblazers, een muziekgroepje van kinderen en een duet met dwarsfluit en een akoestische piano, gesponsord door uitgeverij Eilanden-Nieuws en enkele particuliere sponsoren. Eline de Gast, professioneel pianiste, zal op deze piano ook twee werken ten gehore brengen, wat adembenemend zal klinken in de prachtige oude dorpskerk aan het Marktveld in Sommelsdijk. Er is deze avond ook ruimte voor zang: u kunt genieten van een Kerkenraadskoor, een Oekraïnekoor, een koor van gemeenteleden en er is ook ruimte voor samenzang. Bij de samenzang wordt het historische Abraham Meere-orgel bespeeld, bij uitstek geschikt om samenzang te begeleiden. De kerk is open om 18:30 uur. Om 19:00 uur zal de avond starten, tot ongeveer 20:15 uur. De toegang is vrij! Er zal een collecte worden gehouden voor het werk van de familie Folmer, uitgezonden naar Congo door de GZB (Gereformeerde Zendings Bond).

Willem en Joanne Folmer zijn in 2014 uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Het verlangen van de GZB is mensen te bereiken met het Evangelie van Jezus Christus, zodat zij gaan leven zoals God het heeft bedoeld. Willem en Joanne willen door hun werk in de medische hulpverlening een getuige zijn van Jezus Christus en Hem volgen door mensen te dienen. Zij hebben dit een aantal jaren mogen doen in een ziekenhuis in Nyankunde. Sinds het begin van dit jaar wonen zij met hun twee kinderen Lukas en Annelie in Itendey, waar ze met beperkte middelen werken in een ander ziekenhuis. Dankzij het werk van het echtpaar Folmer en de inzet van hun team worden levens gered! Veel operaties probeert Willem zelf te doen, omdat doorverwijzen naar een ander ziekenhuis te veel reistijd kost, zeker in de regentijd. Joanne begeleidt met name zwangere vrouwen, naast de zorg die ze heeft voor haar eigen kinderen. Helaas is er gebrek aan bijna alle medische middelen, zoals hechtnaalden, beademingsapparatuur en goede instrumenten. Er is ook geen goede operatiekamer en de kinderafdeling is overbevolkt. De babysterfte in het gebied is erg hoog, terwijl het personeel in dit ziekenhuis niet veel meer dan basismedicatie kan bieden. Hierdoor kunnen nog te veel mensen niet of onvoldoende geholpen worden.

Afgezien van de medische zorg die geboden moet worden in Congo, is geestelijke zorg ook zeer noodzakelijk. Bijgeloof en angst beheersen het dagelijks leven en hebben ook invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen. Behalve de zorg voor het lichamelijke proberen Willem en Joanne daarom mensen ook te wijzen op de vrijheid die in Jezus Christus te vinden is.

Er is veel geld nodig om het ziekenhuis op te knappen en de noodzakelijke materialen en medicijnen aan te schaffen. Voor de ondersteuning van Willem en Joanne is er het ThuisFrontTeam. Hierin nemen gemeenteleden van Hervormd Sommelsdijk (de kerk waarin Joanne opgroeide) en de Hervormde Maranathakerk te Rotterdam (de thuisgemeente van Willem en Joanne) deel. Om gelden in te zamelen werft het ThuisFrontTeam donateurs en houdt acties als bovengenoemde muzikale avond.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!