"Goed voor de groei van Goeree-Overflakkee"

Artikel geplaatst op: 15-9-2017

MIDDELHARNIS – "Een kwaliteitsimpuls voor dit deel van Middelharnis en voor de leefbaarheid in het dorp." Zo werd donderdag het nieuwbouwproject genoemd waarvoor 's middag de eerste paal werd geslagen: project 'De Oude Werf', gelegen tussen de Sommelsdijkse Havendijk en de Vissersdijk te Middelharnis. Het was wethouder Daan Markwat die het project zo typeerde én de eerste paalslag ervoor verrichtte.

De Oude Werf is tot stand gekomen doordat de gemeente er het openbaar gebied voor ontwikkelde en Estate Invest de projectontwikkeling voor zijn rekening nam. Namens laatstgenoemde gaf Dingeman van Es donderdagmiddag aan dat De Oude Werf een 'bijzondere locatie' is, "jarenlang verborgen gelegen, maar wel tot historisch Middelharnis behorend. In gebruik als gemeentewerf was het niet de fraaiste locatie, maar in combinatie met realisering van het naastgelegen project 'De Parel' en het aanpakken van het verpauperde Meijer theater, zal van dit deel van Middelharnis iets heel moois worden gemaakt." In project De Oude Werf worden in totaal 23 kadewoningen, pakhuiswoningen, patriciërswoningen en boerderijwoningen gebouwd.

De verkoop van de woningen verliep al vanaf het begin zeer succesvol. "Dit geeft aan dat het project in een behoefte voorziet", gaf wethouder Markwat aan, die al in vroeg stadium bij de planontwikkeling was betrokken. "De gemeente vindt dit zo'n bijzondere locatie dat er een kwaliteitsimpuls 'plus' zal plaatsvinden, met speciale aandacht voor de ontwikkeling van het openbare gebied. Doordat er nog meer kwaliteitsimpulsen liggen te wachten, zal hier over niet al te lange tijd de binnenstedelijke verpaupering zijn opgelost. Ook andere kernen op het eiland hebben verpauperde locaties, die eveneens aangepakt moeten worden. Projecten als De Oude Werf zijn goed voor de groei van Goeree-Overflakkee", aldus de wethouder.Aannemingsbedrijf Fraanje te 's Heer Arendskerke realiseert de bouw van De Oude Werf. Het is het derde project dat Fraanje voor Estate Invest uitvoert. Naar verwachting vindt vóór de bouwvakvakantie volgend jaar de oplevering plaats.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!