Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis behaalt opnieuw spataderkeurmerk

Artikel geplaatst op: 14-9-2017

DIRKSLAND - Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis heeft voor het 5e jaar op rij het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. Het spataderkeurmerk geeft aan dat voldaan wordt aan de opgestelde criteria van patiëntvriendelijkheid, patiëntveiligheid en professionaliteit.

Een van de criteria is bijvoorbeeld dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij min. 95-100% van de behandelde patiënten. Met een duplexonderzoek wordt met echo gekeken naar de bloedvaten en tegelijkertijd met doppler geluisterd naar de bloedstroom. Hiermee wordt de ernst van de spataderen vastgesteld. Een ander belangrijk criterium is dat de patiënt op 1 dag langs kan komen voor onderzoek en bespreking van het eventuele behandelplan.Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een eigen flebologisch centrum die afwijkingen aan het aderstelsel behandelt. In de polikliniek in Hellevoetsluis worden op dinsdag spataderen behandeld door de chirurg. Het flebologisch centrum is iedere werkdag behalve woensdag geopend.Bij het flebologisch centrum zijn verschillende methodes en technieken mogelijk om spataderen te behandelen. Van het afbinden van spataderen tot het laseren van oppervlakkige aderen en het wegspuiten van grotere en kleinere spataderen. Iedere behandeling is op maat gemaakt. De behandelingen zijn poliklinisch en vinden zo nodig onder lokale verdoving plaats. Dit betekent dat de patiënt direct na de behandeling naar thuis terug gaat. De nabehandelingen en controles kunnen zowel in Hellevoetsluis als in Dirksland plaats vinden.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!