Oostmoerse springruiters naar het NK

Artikel geplaatst op: 11-9-2017

STAD aan 't HARINGVLIET - Twee jonge Oostmoerse springruiters hebben onlangs bij de KNHS Regiokampioenschappen in Heerjansdam fantastisch gepresteerd.

De 10-jarige Desiré Vroegindeweij uit Middelharnis reed er als enige in haar klasse met haar pony Bodi tweemaal een foutloos parcours; goed voor het regiokampioenschap en daarmee afvaardiging naar het NK! Ook Yvonne van Dis (12 jaar, Middelharnis) bleef tweemaal foutloos met haar pony Beemsterhoeve's Any Moment, roepnaam 'Ammie'. In de barrage was de combinatie nèt niet snel genoeg voor het kampioenschap, maar hun prachtige tweede plaats leverde eveneens een startbewijs voor het NK op.

Desiré en Yvonne togen op 1 september jl. met ouders en pony's en de nodige supporters naar Ermelo. Daar werd tijdens de Hippiade 2017 het Nederlands Kampioenschap Springen gehouden, op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Een indrukwekkende entourage, maar Desiré en Bodi hielden het hoofd koel en reden een foutloze eerste manche. Helaas maakten zij een foutje in de twee manche en moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats. Maar als je pas tien jaar bent en al in de landelijke top tien weet te eindigen, dan is dat toch een fantastische prestatie! Yvonne en Ammie wisten beide manches foutloos te blijven. Vier andere combinaties bleven ook foutloos, dus moest er barrage gereden worden. Het uiteindelijke verschil tussen de vijf was echt minimaal en Yvonne mag supertrots zijn op het resultaat: ze is met Ammie toch maar mooi vierde van Nederland geworden! (Tekst: Myra Lugthart)


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!