Dammis Vroegindeweij wint Grote Prijs Goed voor Goed

Artikel geplaatst op: 11-9-2017

MIDDELHARNIS - De wedstrijden met de postduiven zijn voor dit jaar bijna afgelopen. In de komende maanden gaan ze hun verenkleed vernieuwen. Het was een moeilijk en zwaar vliegseizoen. Vaak waren de weersomstandigheden niet helemaal optimaal, af en toe moest het lossen zelfs uitgesteld worden naar de volgende dag. Maar de duiven hebben zich er goed door heen geslagen.

Ook bij Dammis Vroegindeweij uit Nieuwe-Tonge. Hij heeft echter ook nog een ander probleem. Omdat zijn hokken zijn omringd door een flink aantal hoge bomen heeft hij erg veel last van aanvallen van roofvogels. In deze tijd wordt er bijna dagelijks een duif gepakt door een roofvogel, heel erg vervelend. Hierdoor kunnen de duiven bijna niet normaal trainen rondom hun hok want ze moeten erg op hun qui-vive zijn. Dat belet ze echter niet om regelmatig toch prima prestaties neer te zetten. Zo ook op de wedstrijd vanuit Arras in het noorden van Frankrijk. Het was een uitermate spannende strijd tot op de finish. Een zestal duiven vormde de kopgroep, waaronder twee van Dammis. Met miniem verschil wisten ze de eerste en ook de tweede prijs te veroveren. Hiermee wonnen ze de Grote Prijs van Goed voor Goed. Dit kringloopcentrum biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking; een vertrouwd fenomeen op Goeree-Overflakkee. Uiteraard ging de winnaar Dammis Vroegindeweij graag op de foto met Joost van Welsenis en enkele medewerkers.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!