Visserijspel

Artikel geplaatst op: 8-9-2017

SOMMELSDIJK – Ook Streekmuseum Goeree-Overflakkee gaf aandacht aan de Week van de Goereese Vis. Op de interactieve beleeftafel die het museum bezit, werd woensdagmiddag een visserijspel gelanceerd, waarmee kinderen diverse vissoorten kunnen leren kennen. De beleeftafel is eigenlijk een groot touchscreen dat als tafelblad is uitgevoerd en waar uiteenlopende computerprogramma's kunnen draaien. Zo kunnen er presentaties op worden afgespeeld, spelletjes op worden gedaan, en dergelijke. Het Oude-Tongse bedrijf Onwijs is gespecialiseerd in het ontwikkelen van dergelijke programma's en heeft voor het Streekmuseum ook het Visserijspel gemaakt. In het midden van het scherm is water afgebeeld waarin diverse vissen zwemmen. In korte tijd moeten die in de juiste vismanden worden gedaan. Het spel kan met z'n vieren worden gespeeld. Wie de meeste vissen goed heeft opgeborgen is de winnaar. Toen woensdagmiddag iets na tweeën deze vader met zijn dochtertje het Streekmuseum bezochten, waren zíj het die het Visserijspel 'inwijdden'. (Tekst en foto: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!