Christelijke Jenaplan School 't Kompas ontvange Jenaplanlogo

Artikel geplaatst op: 8-9-2017

DEN BOMMEL - Voor het derde achtereen volgende jaar volgt het enthousiaste team van CJS t Kompas den Bommel een studietraject op maat om in alle facetten een Jenaplan school te zijn van hoge kwaliteit.

De school is aangesloten bij de Nederlandse Jenaplan Vereniging en het regionale netwerk rondom Rotterdam, zodoende groeit de kennis en het netwerk van scholen en collega's.Al een aantal jaren wordt op de Jenaplanschool gewerkt vanuit thema's. De onderwerpen worden aangedragen door de juf maar ook door de leerlingen. Kinderen bedenken rondom de thema's hun eigen leevragen en deze leervragen worden gekoppeld aan de leerdoelen van de kinderen passend bij hun niveau.De verwerking en de uitwerking van de thema's gebeurt op velerlei manier. Ook hierbij is de leerling in zijn groepje eigenaar van het leerproces en mag ook mede bepalen op welke manier de leerstof verwerkt wordt. Het is begrijpelijk dat kinderen hierbij dan veel creativiteit laten zien. Op de computer maar ook met knutselmaterialen en in schriften en boeken.De leerstof wordt in het Jenaplan onderwijs altijd gekoppeld aan een betekenisvolle context. Kinderen leren al op jonge leeftijd dat zij bij hun gezin, de school en dorp horen en dat samen werken heel belangrijk is.Het is ook heel belangrijk dat kinderen leren van de natuur; buiten in de natuur spelen is heel gezond en ontwikkelt liefde voor de natuur en de omgeving. Kinderen komen tot creatief spel.De school spaart nu dan ook hard voor een natuurlijk groen speelplein waar kinderen ontdekkend kunnen spelen en leren.Kinderen op de Jenaplan school leren en werken altijd samen in verschillende leeftijdsgroepen; zoals dit ook in een gezin het geval is. De fijne en veilige sfeer zijn altijd een voorwaarde. Zij leren door te onderzoeken; zij leren spelend en zijn trots op hun werk. Samen vieren hoort daarbij. Daarom ontbreekt vind je in een Jenaplan school ook een kring, waar de kinderen elkaar ontmoeten, en een podium om op te presenteren.Den Bommel is heel goed op weg en ontving daarom deze week het officiële Jenaplan school logo. Voldoende reden voor deze kleine dorpsschool om trots te zijn op mooie onderwijskundige ontwikkelingen.Met een gezellig kampvuur, barbecue en presentaties van de kinderen op het splinternieuwe podium was het nieuwe LOGO een kroon op het werk.Belangstellenden zijn van harte welkom contact met de school op te nemen of een van de open dagen te bezoeken.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!