GoedvoorGoed viert Burendag

Artikel geplaatst op: 6-9-2017

MIDDELHARNIS - Oranjefonds heeft 22 september uitgeroepen tot nationale burendag en GoedvoorGoed viert dat mee.

Op het bedrijventerrein aan de Simon Stevinweg is de kringloop- en recyclingafdeling van het GoedvoorGoed-concern gevestigd. Omdat weggooien zonde is worden bruikbare spullen daar een tweede kans geboden en komen, na een eventuele opknapbeurt in de werkplaats, in de winkel terecht. Zo'n veertig mensen die het (tijdelijk) op de reguliere arbeidsmarkt niet redden werken daar met passie aan. Dagelijks arriveert er een onwaarschijnlijke variëteit van goederen en niet alles is geschikt voorde winkel. Ook zijn er spullen die hun tweede kans niet pakten en geen koper konden vinden. Alles wordt gescheiden tot duurzame afvalstromen en levert zo nieuwe waardevolle grondstoffen op. Dus is het onvermijdelijk dat het voorterrein van kringloopbedrijf GoedvoorGoed een rommelige aanblik heeft. "Opruimen is daarmee een dagelijkse zorg en tijdens burendag doen we daar een schepje bovenop. We willen immers onze buren niet tot last zijn", aldus de organisatie."Om onze bezoekers duidelijkheid te bieden waar je spullen kunt inleveren, waar je kunt snuffelen naar nieuwe aanwinsten en waar je auto of fiets kunt parkeren heeft oud-vrijwilliger Ann Dalderup een nieuwe lay-out van het voorterrein ontworpen".Ann is vanaf het prille moment bij GoedvoorGoed betrokken geweest en heeft de opbouw van het bedrijf meegemaakt. Met haar kunstzinnige achtergrond heeft ze een aantal blikvangers op het voorterrein bedacht. Zo komt er een wegwijspaal die in de GoedvoorGoed-constructiewerkplaats gemaakt is van materiaal , geschonken door buurman metaalrecycling gebr. Van Dooren. Door nieuwe buren wordt een, in het oog springende, wandversiering gemaakt op de prominente containerwand. Ook het atelier kunst-en-maker levert een artistieke bijdrage om een aangenaam overzichtelijk beeld te scheppen. Medewerking aan de grote opruimingsactie is welkom op vrijdag 22 september vanaf 9 uur op onze locatie Simon Stevinweg 49, maar ook op andere dagen van de week kan men extra handjes gebruiken.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!