Bommelse molen kan er weer 30 jaar tegenaan

Artikel geplaatst op: 5-9-2017

DEN BOMMEL – Met een kraan is maandagochtend 4 september de nieuwe buitenroede van De Bommelaer op zijn plaats getild. Wim Bosdijk van de Molenstichting Goeree-Overflakkee gaf het eerste zetje.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De plaatsing van de buitenroede, een gevaarte van verzinkt metaal, is de afronding van de restauratie van de Bommelse molen, die een jaar in beslag heeft genomen. Behalve de voor het draaien van de wieken essentiële roede is ook het metsel- en voegwerk van de romp onderhanden genomen. Volgens molenmaker Wim Herrewijnen kan de molen er weer dertig, veertig jaar tegen.

Vrijdag 8 september stelt wethouder Gerrit de Jong de gerestaureerde molen in werking. Dan stelt tevens de nieuwe molenaar van De Bommelaer zich voor. Een dag later is het Open Monumentendag. Dan laat de grondzeiler uit 1735 zich weer in volle glorie zien aan het publiek.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!