Bommelse molen kan er weer 30 jaar tegenaan

Artikel geplaatst op: 5-9-2017

DEN BOMMEL – Met een kraan is maandagochtend 4 september de nieuwe buitenroede van De Bommelaer op zijn plaats getild. Wim Bosdijk van de Molenstichting Goeree-Overflakkee gaf het eerste zetje.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De plaatsing van de buitenroede, een gevaarte van verzinkt metaal, is de afronding van de restauratie van de Bommelse molen, die een jaar in beslag heeft genomen. Behalve de voor het draaien van de wieken essentiële roede is ook het metsel- en voegwerk van de romp onderhanden genomen. Volgens molenmaker Wim Herrewijnen kan de molen er weer dertig, veertig jaar tegen.

Vrijdag 8 september stelt wethouder Gerrit de Jong de gerestaureerde molen in werking. Dan stelt tevens de nieuwe molenaar van De Bommelaer zich voor. Een dag later is het Open Monumentendag. Dan laat de grondzeiler uit 1735 zich weer in volle glorie zien aan het publiek.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!