Noodweer zet straten blank

Artikel geplaatst op: 05-09-2017

MIDDELHARNIS – “Het leek wel alsof alle hemelsluizen opengingen!”, zo viel vorige week vrijdagmiddag, 1 september, uit meerdere monden te horen, nadat rond halftwee een gigantische hoosbui zich boven het centrum van Middelharnis had uitgestort. “In een halfuur tijd is zeker veertig millimeter gevallen”, reageerde een ander. En inderdaad, in korte tijd kwam zo’n enorme hoeveelheid regenwater, met ook ferme hagelstenen ertussen, dat in Middelharnis diverse straten geheel blank kwamen te staan. In de Westelijke Achterweg kwam het water zelfs de woningen binnen en moest de brandweer eraan te pas komen om de nattigheid weg te pompen. Maar ook aan de Hoflaan en het Louis Bouwmeesterplein leken de straten in vaarten te zijn veranderd, waar aan weerszijden van de weg zelfs de trottoirs onder water waren verdwenen. Voor de meest bezoekers van de huwelijksdienst die, kort na de stortbui, in de Christelijke Gereformeerde Kerk zou worden gehouden, was het een uitdaging om vanuit de auto droogvoets het kerkgebouw te bereiken. In opmerkelijk korte tijd was het water ook weer uit de Hoflaan verdwenen. De recentelijk uitgevoerde vernieuwing van de riolering, met een veel grotere verwerkingscapaciteit, bleek dan ook niet voor niets te zijn geweest. Alhoewel elk systeem z’n grenzen kent, zo liet vrijdagmiddag wel zien.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!