Geslaagd Goerees Havenconcert

Artikel geplaatst op: 4-9-2017

GOEDEREEDE - Het publiek van het Havenconcert beleefde een prachtige avond zaterdag. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede werd door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma op topniveau ten gehore gebracht. De organisator, de Stichting Promotie Kop van Goeree, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement met een grote opkomst. Veel publiek was met klap- en tuinstoelen naar de Goereese haven gekomen.

Deze negende editie van het Goereese Havenconcert had prachtige artiesten op het programma. Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Jan Bezuijen op het carillon van de toren, opende presentator Patrick Polie de avond gevolgd door Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Leo Simons. Podiumkunstenaar Edwin Rutten vertelde een mooi verhaal over een draak, dat muzikaal ondersteund werd door de Koninklijke Fanfare Apollo. Tot tevredenheid van alle jonge en oude 'rakkers' in de zaal bracht Rutten ook 'Ome Willem repertoire', waar hij grote successen mee had in de jaren zeventig en tachtig. De teksten werden woordelijk meegesproken en meegezongen door een groot deel van het publiek.

Nederlands bekendste mondharmonicaspeelster, Hermine Deurloo, maakte ook haar opwachting. Zij treedt al jaren op met bekende orkesten en jazzmuzikanten, maar misschien is zij wel het allerbekendst door haar mondharmonica muziek bij een rookworst-reclame. Samen met Apollo speelde zij tijdens het Goereese Havenconcert verschillende herkenbare melodieën waaronder: Speak Softly Love, Circle of Smiles (Baantjer theme) en de soundtrack van de film Turks Fruit. Ook de vijftienjarige harpiste Joline Sperling, van Goedereede Havenhoofd, maakte haar opwachting op het ponton in de Goereese Haven. Ze was de ster van de avond. Ze bracht twee stukken van de componist Einaudi en liet daarmee een onuitwisbare indruk achter.Het publiek genoot van de optredens. De toegift van het orkest 'Mijn tante kan niet trouwen, omdat ze niet zoenen kan', een stuk dat eigenlijk een beetje buiten de sfeer van het overige repertoire viel, mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook het laatste nummer 'We'll meet again' werd natuurlijk luidkeels meegezongen.

De organisator, de Stichting Promotie Kop van Goeree, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement, dat mede mogelijk werd gemaakt door diverse sponsors en donateurs; Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting Paul van Hessenfonds, Goemaat Glas, Hotel De Gouden Leeuw, Bouw- en timmerbedrijf Van Huizen, Bloembinderij De Korenbloem, Spar Goeree, Café Goeree, Gasterij 't Sas, Hoveniersbedrijf Bas Temmink, Pluto Rentals en VVV Goeree-Overflakkee.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!