Rik Melissant wint ook het Feike Asma concours

Artikel geplaatst op: 4-9-2017

SOMMELSDIJK - Bij het internationale Ambitus Orgelconcours waaraan 33 organisten deelnamen en waarvan de finale op 24 juni plaatsvond, waren maar liefst drie Flakkeeënaars betrokken. Er was een groep in de leeftijd van 13-16 jaar, waarbij Auke Kieviet uit Middelharnis en Rik Melissant uit Sommelsdijk betrokken waren en er was een groep van 17-21 jaar , waartoe Martien de Vos uit Ooltgensplaat behoorde. Allen leerlingen of oud-leerlingen van Paul Kieviet.

Het concours duurde meer dan een jaar. Het begon In de St. Joriskerk te Amersfoort en via de Eusebiuskerk te Arnhem en de Maria Magdalenakerk te Goes kwamen de finalisten in de St. Bavo te Haarlem terecht. Telkens was de helft van het aantal deelnemers afgevallen. In Haarlem, gingen de zes winnaars het gevecht om de eerste plaats aan. Dat werd Rik Melissant in de ene groep en Martien de Vos in de andere groep.

De bekende Ton Koopman, voorzitter van de jury sprak bij de prijsuitreiking over een uitzonderlijk hoog niveau. De jury was verbaasd over de kwaliteit van de deelnemers. En A.M. Alblas, journalist van het R.D., vroeg zich bij Rik Melissant af hoe iemand op zo'n jonge leeftijd in staat was Reger's Introduktion und Passacaglia in d-moll op zo'n overweldigende wijze neer te zetten. En hij vond dat Auke Kieviet met de toccata uit de Suite In modo conjuncto van Anton van der Horst hoge ogen gooide. De pedaalpartij waarmee de toccata opent, rammelde hij er, volgens hem, op een verbluffende manier uit en van Martien de Vos, de winnaar van de andere groep lazen we dat Distlers Choral mit Variationen uit de partita: Nun komm' der Heiden Heiland en Bach's Passacaglia in c-moll overweldigend klonk.

Won Rik Melissant bij het Ambitus de finale, dat was ook het geval bij het Feike Asma-concours dat in Ede plaatsvond. De deelnemers waren in drie leeftijdscategorieën ingedeeld . Rik was de enige Flakkeese deelnemer. Hij speelde in de groep van 16-19 jaar. Zaterdag, 26 augustus behoorde hij met zijn Allegro uit de Deuxieme Symphonie van Louis Vierne tot de zes finalisten, twee uit elke groep. Dinsdag, 29 augustus viel de beslissing. Met het spelen van de Fantasie over Psalm 48:6 van K.J. Mulder behaalde hij de eerste prijs.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!