Kortere wachttijden bij Volkeraksluizen door extra schuif

Artikel geplaatst op: 31-8-2017

WILLEMSTAD - Rijkswaterstaat heeft in de sluisdeuren van de Volkeraksluizen een derde schuif aangebracht. De extra schuif is half augustus in gebruik genomen. De installatie van een derde schuif was een wens van de binnenvaartsector en verkort de wachttijden in de Volkeraksluizen.

De Volkeraksluizen vormen het drukste en grootste binnenvaart sluizencomplex van Europa. De sluizen zijn een verbindende schakel tussen Rotterdam, de Scheldehavens en het Duitse achterland. Per jaar passeren zo'n 115.000 beroepsvaartuigen en 45.000 recreatievaartuigen. Door het hoge verkeersaanbod dreigt de wachttijd op piekmomenten langer te zijn dan wenselijk.

De overheid streeft naar een wachttijd van maximaal 30 minuten voor schepen bij sluizen. Een onderdeel van de totale wachttijd is de nivelleertijd. Het gebruik van een derde schuif in de sluisdeuren verkort de duur van het nivelleren in de Volkeraksluizen. Daardoor worden de wachttijden minder lang.

Met de installatie van de derde schuif komt Rijkswaterstaat tegemoet aan een de wens van de binnenvaart. Leny van Toorenberg van Koninklijke BLN-Schuttevaer: "Het vervoer over water is met een versnelling van het schutproces zeker gediend, chapeau!"

Bij de uitvoering van de werkzaamheden is veel aandacht besteed aan het beperken van de hinder voor de scheepvaart. Zo zijn de werkzaamheden vooral in de nacht en op de relatief rustige vroege maandagochtenden uitgevoerd. Projectleider Caroline Schuring-Van Woudenberg over de installatie van de derde schuif: "Het was een uitdagende klus die, in goede samenwerking met hoofdaannemer Hollandia, succesvol en op tijd is gerealiseerd."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!