Vertrek accountmanager Food en Agri Peter van der Klooster van Rabobank Het Haringvliet: "Je bent niet alleen bankier, maar ook vertrouw

Artikel geplaatst op: 31-8-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Als accountmanager Food en Agri van Rabobank Het Haringvliet heeft Peter van der Klooster een nauwe band opgebouwd met zijn klanten. Aan deze relatie is een eind gekomen, want half september verruilt hij zijn huidige werkterrein met Rabobank Flevoland, waardoor hij weer terugkomt op de plaats waar hij zijn carrière begon.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Dertien jaar geleden kwam Peter van der Klooster uit de Noordoostpolder naar de toenmalige Rabobank Oostflakkee. Hij werd accountmanager Food en Agri. In de afgelopen jaren heeft hij heel goede contacten opgebouwd met de eilandelijke agrariërs, maar daar gaat nu toch een eind aan komen. Omdat hij voor een ander werkgebied heeft gekozen.

Dertien jaar op één plaats is voor deze functie een lange tijd, legt Peter van der Klooster uit, maar dat is niet de hoofdreden voor zijn vertrek. Van der Klooster komt oorspronkelijk uit de Noordoostpolder en de ouders en schoonouders wonen daar nog steeds. "Als er dan eens bijgesprongen moet worden, is de afstand van onze huidige woonplaats Zierikzee naar de polder wel erg lang". Toen de functie van accountmanager bij Rabobank Flevoland vrij kwam, heeft Peter gesolliciteerd en momenteel is hij 'de koffers' aan het pakken voor het vertrek. Hij doet dit met een dubbel gevoel, want hoewel hij naar zijn roots vertrekt, is het ook moeilijk om afscheid te nemen van zijn huidige werkgebied. "Ik heb in de afgelopen jaren een nauwe band opgebouwd met de mensen uit de agrarische sector in de regio. Je hebt veelal te maken met familiebedrijven en dan komen er bij bijvoorbeeld bedrijfsbeëindiging of bedrijfsopvolging niet alleen financiële zaken aan de orde en dan ben je niet alleen bankier, maar ook vertrouwensman van de klant".

In de afgelopen jaren heeft Peter van der Klooster veel zien veranderen binnen de agrarische sector. Zo heeft hij de meeste bedrijven zien uitgroeien tot grote en goed geleide ondernemingen, dit ondanks de uitdagingen die er zijn. Hij is onder de indruk geraakt van het hoge niveau van de agrarische ondernemers. Hij heeft hier dan ook diep respect voor. Voor de bank waren er ook veranderingen, Peter noemt de verschillende fusies. Zijn ervaring hierbij is dat voor agrarische klant de fysieke nabijheid van een bank niet zo belangrijk is, "als we maar goed te bereiken zijn voor onze klanten".

Gevraagd naar het verschil tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard enerzijds en zijn nieuwe werkgebied in 'de polders', geeft Van der Klooster aan dat de Noordoostpolder en Flevoland altijd als het Walhalla van agrarisch Nederland worden beschouwd. Toch vindt hij dat de moderne en goed geleide bedrijven op Goeree-Overflakkee niet onderdoen voor de collega's in de polders. "Soms is men hier wel eens wat te bescheiden". Maar ieder gebied heeft wel een eigen problematiek. Vanwege de goede kwaliteit van de landbouwgronden op Goeree-Overflakkee zijn de grondprijzen enorm hoog. Een goede financiële begeleiding en planning is volgens hem dan ook van levensbelang voor de agrarische ondernemingen.Toch liggen de kaarten voor de agrarische sector over het algemeen goed. "De agrarische bedrijven zijn belangrijk rondom het omgaan met het voedselvraagstuk, hierin liggen zeker kansen die benut moeten worden. Daartegenover staat dat voor de melkveehouderij het melkquotum en de fosfaatrechten wel uitdagingen geven.

Terugkijkend op de afgelopen tijd, geeft Peter aan dat hij "hier een prima tijd heeft gehad en altijd met veel plezier zijn werk heeft gedaan" en daarom geeft het afscheid hem een dubbel gevoel. De hier opgebouwde fijne contacten zal hij zeker gaan missen. Peter bedankt zijn klanten voor de samenwerking en het vertrouwen in de Rabobank en het vertrouwen in hem.

De bank zoekt op dit moment naar een opvolger van Peter. Iemand die met dezelfde passie en toewijding als Peter heeft laten zien, de agrarische klanten van de bank gaat bedienen. Totdat er een geschikte vervanger is gevonden, kunnen klanten terecht bij de bekende collega's van de afdeling Grootzakelijk. De klanten worden op de hoogte gehouden.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!