Nieuwe Cursus Reanimatie en AED

Artikel geplaatst op: 31-8-2017

OUDDORP - De stichting Reanimatie en AED-opleiding Ouddorp van de Nederlandse Hartstichting organiseert op dinsdag 14 en 21 september weer een basiscursus hartreanimatie en gebruik van AED-apparatuur. De cursusavonden vinden plaats in De Vliedberg te Ouddorp en beginnen om 20.00 uur.

In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogelijkheden van reanimatie. U leert hoe u een hartstilstand herkent en wat u als eerste moet doen, hoe u moet reanimeren en in welk tempo, en hoe u een AED aansluit en bedient. Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een erkend certificaat.

Omdat er ook in de eigen omgeving steeds meer AED-apparatuur wordt geplaatst, is het zeker zinvol om deze cursus te volgen. Hulp binnen 6 minuten is van levensbelang. Hoe meer burgers zich deze kennis eigen maken, hoe meer mensen kunnen worden geholpen.

De totale kosten voor cursus, lesboek, certificaat, e.d., bedragen 35 euro. Opgeven kan t/m 13 september 2017. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij mevrouw Tineke Voogd, tel. 0187681477, of meld u aan via de website van de Hartstichting: www.hartstichting.nl/reanimatie.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!