Mireille Corver neemt voorzittersfunctie over in eilandelijk coördinatieteam Rode Kruis

Artikel geplaatst op: 26-8-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Na ruim vijf en een half jaar draagt Titania Poort, officieel per 1 september, het voorzittersstokje van het Rode Kruis afdeling Goeree-Overflakkee over aan Mireille Corver. Het is één van de mutaties die plaatsvinden in het eilandelijke coördinatieteam, waar Marieke de Vos de functie van penningmeester zal invullen. "Je moet niet te lang op een positie blijven zitten", zegt Titania, die vol overtuiging en vertrouwen haar jongere collega aan de slag ziet gaan.

Door Jaap Ruizeveld

In de afgelopen periode is er bij het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee veel gebeurd. Vier autonome afdelingen, Goedereede e.o, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee, kwamen samen onder één aangestuurd eilandelijk coördinatieteam. Titania is blij dat dit project, waarin veel energie is gestoken, succesvol kon worden afgerond. Dit mede dankzij de positieve inzet en medewerking van coördinatoren en vrijwilligers. Zij werd daarmee de eerste voorzitter. Mireille (41) functioneerde beroepsmatig vanuit haar administratiekantoor al een drietal jaren als penningmeester. Toen ze hoorde dat Titania als voorzitter wilde stoppen, gaf zij aan deze post, dan vanuit de positie van vrijwilliger, wel te ambiëren. Dat krijgt dus nu zijn beslag. "Leuk om te doen en fijn dat je iets voor de samenleving kan betekenen", zegt ze.

De vrijwilliger

Mireille Corver mag dan een 'overkanter' zijn, ze woont inmiddels al 15 jaar in Dirksland. Bescheiden geeft ze aan: "Ik heb uiteraard nog niet zo'n netwerk opgebouwd als Titania, maar ik hoop - in goede samenwerking - het coördinatieteam dat onder het districtsbestuur valt, te kunnen positioneren. Na de periode waarin bestuurlijk veel zaken moesten worden geregeld, zal nu het accent gelegd kunnen worden op de inzet/taken van de vrijwilligers. Daarnaast het eilandelijke Rode Kruis meer in de schijnwerper te plaatsen door gebruik te maken van communicatiemiddelen, de social media. Aandacht moet worden besteed aan een gezonde financiële basis waarbij de jaarlijkse collecte en de ondersteuning door bedrijven en instellingen bij activiteiten onmisbaar zijn, stelt Mireille. Het bezoeken van evenementen, op de werkvloer. Zelf zien en volgen hetgeen vanuit het Rode Kruis wordt geboden, is een andere pijler.

Zelfredzaamheid

Titania geeft aan dat het moment van overdracht van haar functie ook past in de ontwikkeling van de organisatie. Het is nu een goed lopende afdeling. Met goede coördinatoren. Er is een drive en bereidwilligheid om problemen gezamenlijk op te lossen. Er is cohesie. Vanuit de locaties West en Oost kan met een eigen groep vrijwilligers worden ingespeeld op aanvragen voor ondersteuning bij activiteiten en evenementen. Wij kunnen voldoen aan de aanvragen Een ander aandachtspunt blijft de EHBO-opleiding. Belangrijk zijn ook de goede contacten met de gemeente Goeree-Overflakkee, stelt de scheidende voorzitter. Zij wijst tenslotte op het convenant dat is gesloten met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond voor wat betreft het inschakelen van het Rode Kruis bij noodhulp, bijvoorbeeld bij een evacuatie en bij bevolkingszorg. Mevrouw Poort blijft bij het Rode Kruis betrokken. Zij zal zich richten op het aspect Zelfredzaamheid en dan speciaal op workshops en informatiebijeenkomsten.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!