Mèkkerstee bio geitenkaas wint drie keer Goud!

Artikel geplaatst op: 21-8-2017

OUDDORP - Bij de International Cheese Awards in Engeland zijn twee biologische geitenkazen van de Mèkkerstee bekroond met Goud. Dit keer de geitenkaas met fenegriek maar ook de nieuwe variant, biologische geitenkaas met truffel.

De Mèkkerstee geitenkaas met fenegriek is al, zolang deze kaas gemaakt wordt, een succes. Meerdere keren is deze kaas op Hollandse bodem bekroond met mooie prijzen. Dit jaar dus ook in Engeland. In twee categorieën heeft deze kaas goud gewonnen. De jury bepaalde daarmee dat de Geitenkaas met fenegriek dus de lekkerste kaas was van alle andere kazen die ingeschreven waren in beide categoriën. Geitenkaas met fenegriek is een uitstekende combinatie die nooit verveeld! Gecombineerd met het smedige zuivel, dat een Mèkkerstee kaas kenmerkt, is dit echt een topper!Niet alleen de geitenkaas met fenegriek blijkt een perfecte combinatie te zijn, maar ook geitenkaas met truffel blinkt uit in smaak. In het klassement beste biologische kaasspecialiteiten werd deze bijzondere kaas nummer 1 van alle ingezonden kazen in dit klassement! In deze kaas zijn biologische truffels toegevoegd, zonder kunstmatige aroma's. De smaak is puur natuur en heel toegankelijk! De verwachting is dat deze kaas ook een echte blijver wordt in het assortiment van de Mèkkerstee.De International Cheese Awards is een jaarlijkse keuring in Nantwich (Engeland). Dit is de grootste kaaskeuring ter wereld. Ongeveer 27 landen strijden hier voor een gouden, zilveren of bronzen plak in ca. 380 categoriën. Dit jaar waren er ca. 5600 kazen ingezonden van over de hele wereld. Een groot en zeer bekwaam Jurypanel, die bestaat uit zuivelspecialisten en mensen met een horeca achtergrond, onderwerpen alle ingezonden kaas aan een stevige keuring waarin de kaas voornamelijk gekeurd wordt op smaak en textuur.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!