Cultureel ontbijten in Oude-Tonge tijdens Omloop

Artikel geplaatst op: 8-8-2017

OUDE-TONGE – Dit jaar is er tijdens de omloop wederom een cultureel ontbijt op de Kaai, gevolgd door een muzikaal programma. De organisatie is evenals vorig jaar in handen van Peter Wagemaker. De voorzitter van Twirlvereniging Vivace krijgt hierbij hulp van Kees van Ree van gymnastiekvereniging OKK . Tijdens het ontbijt verzorgen beide clubs verzorgen diverse optredens en demonstraties. Het belooft weer een leuk evenement te worden voor zowel lopers, volgers en dorpsgenoten. Het ontbijt is gratis, maar er wordt wel gecollecteerd voor het goede doel van de Stichting Omloop, namelijk de 'Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis'.

Door Mirjam Terhoeve

De aanmeldingen voor het ontbijt stromen inmiddels al binnen. Was er vorig jaar sprake van de bekende kat uit de boom kijken, dit jaar heeft al een groot aantal Oude-Tongenaren besloten om gezellig aan te schuiven. "En gezellig wordt het zeker", verwacht Peter Wagemaker. "Het is toch leuk om samen buiten te ontbijten, terwijl er tegelijkertijd wat te zien en te beleven is. We hebben vorig jaar ontzettend veel positieve reacties gekregen, wat voor ons de reden was om nogmaals iets dergelijks op te pakken. Dit komt mede, omdat de Culturele dag er niet meer is in Oude-Tonge, wat door velen wordt gezien als een groot gemis. We hopen op deze manier toch weer wat leven in het dorp te brengen. Er is hier al zo weinig te doen".

Middagprogramma

Peter is al enige maanden bezig om alles te regelen. Die tijd heeft hij er graag voor over. "Tja, iemand moet het doen he, anders gebeurt er nooit wat", aldus de, van oorsprong, nuchtere Zeeuw. "Vorig jaar kregen we de vraag van de Stichting Omloop of er ook in Oude-Tonge wat gedaan kon worden tijdens het passeren van de lopers en hun volgers. Hiervoor was een klein budget beschikbaar gesteld. Omdat de eerste lopers al vroeg ons dorp passeren, dachten we aan een ontbijt en zo is de bal gaan rollen. Ik heb alle lokale verenigingen benaderd om mee te doen, maar dat bleek toch lastig, zo midden in de vakantieperiode. Gelukkig wilde OKK wel participeren en zo zijn we samen aan de slag gegaan. Dit jaar hebben we het meteen maar samen aangepakt. We hebben het programma zelfs nog uitgebreid naar de middag met muzikale optredens. Dit omdat bleek, dat er tot een uur of twee nog deelnemers van de omloop voorbijkwamen en die vinden het ook gezellig als er wat te beleven is". Ook de gemeente Goeree-Overflakkee is vertegenwoordigd. Zij komen in het kader van de Flamingotour naar Oude-Tonge om vragen van burgers te beantwoorden. Eenieder kan de bus bezoeken tussen 9.00 en 12.00 uur.

Sponsoring

Peter is niet snel voor een gat te vangen en hij heeft dan ook vele lokale ondernemers benaderd voor sponsoring van het ontbijt. "Door een bijdrage van de gemeente, de dorpsraad en een aantal plaatselijke sponsors kunnen wij het ontbijt gratis aanbieden", beaamt hij. "De bakker levert brood voor inkoopprijs, de supermarkten doen dit met het beleg en andere ondernemers leveren tafels, stoelen, het koffiezetapparaat en overige benodigdheden. Geweldig dat ze dit doen, anders zou het onmogelijk zijn. We hebben twee ontbijtrondes. Van 8.00 tot 9.00 uur en van 9.00 tot 10.00 uur. De deelnemers hebben zich vooraf moeten opgeven, anders wordt het voor ons erg moeilijk om in te schatten hoeveel we moeten inslaan. Mocht er nog plaats over zijn, dan kan men alsnog aanschuiven, maar dat kunnen we dan niet beloven. We hopen uiteraard dat er sowieso nog heel veel mensen naar de Kaai komen, om wat te drinken en te genieten van ons programma".

Muzikale optreden"We hebben, zoals vermeld, een aantal leuke muzikale optredens kunnen regelen", gaat hij verder. "Tot 10.00 uur zijn er diverse demonstraties door Vivace en OKK en gelijk daarna verzorgt het saxofoonkwartet van muziekvereniging Vooruit een optreden. Vervolgens is het de beurt aan Ongeregeld met Dutch Country Music, waarna een klein uurtje Nederlandstalige muziek te horen zal zijn. Rond 12.15 uur treed Ongeregeld nogmaals op en rond de klok van 13.00 uur kan er een uurtje genoten worden van de mannen van het Flakkees Piratenkoor. De middag wordt afgesloten met een optreden van de Oude-Tongse band 4 Something. Zij spelen van 14.00 tot 15.00 uur. Alle muzikanten doen dit overigens ook voor een gereduceerd bedrag. Gedurende het hele programma is er koffie, thee en frisdrank te koop, waarvan de opbrengst eveneens ten goede komt aan de 'Vrienden van Sophia'.

Donderdag beginnen Peter en Kees al met het opbouwen. Zij worden hierbij geholpen door een groep vrijwilligers. Op maandag wordt er weer opgeruimd. Ze hopen dat ze dan kunnen terugkijken op een geslaagd evenement, wat ook in 2018 weer een vervolg zal krijgen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!