TrekkerTrek Familiedag levert Surf Project duizend euro op

Artikel geplaatst op: 3-8-2017

DIRKSLAND – Surf Project was dit jaar het goede doel van de TrekkerTrek Familiedag in Dirksland. De organiserende vereniging Plattelands Jongeren Euro-Delta, afdeling Goeree-Overflakkee, overhandigde woensdag 2 augustus een cheque van duizend euro aan Surf Project en de Ouddorpse surfschool Surfkaravaan. Plaats van handeling: Landbouwbedrijf De Wit, waar eerder dit jaar de TrekkerTrek Familiedag plaatsvond.

Door Kees van Rixoort

Surf Project en Surfkaravaan verzorgen samen surflessen voor kinderen met het syndroom van Down, autisme of ADHD. Vorig jaar ging de lessen voor het eerst van start in Ouddorp, als tweede leslocatie. "Surf Project startte vier jaar geleden in Zandvoort", vertelt bestuurslid Alexis Stibbe, die de cheque van de TrekkerTrek Familiedag in ontvangst kwam nemen. "Het was een proefproject met acht kinderen. Een jaar later deden zestien kinderen mee, weer een jaar later vierentwintig en dit jaar, het vierde, zijn het er al zesendertig. In Ouddorp was de start ook goed. Vorig jaar trokken we acht kinderen en nu, in 2017, is dat aantal verdubbeld. In september gaat Surf Project starten op een derde locatie: Camperduin."

De lessen die Surf Project in samenwerking met surfscholen aanbiedt zijn in groepsverband, in een veilige, aangepaste omgeving. De aanpak is zeer individueel, met een begeleider voor elke deelnemer. Surf Project zet daarvoor veel vrijwilligers in.

Volgens de organiserende stichting heeft surfen een positief effect op de ontwikkeling: het versterkt het zelfvertrouwen, de fysieke fitheid en de sociale vaardigheden. Stibbe over hoe het er bij de lessen aan toegaat: "Het is heel verschillend. De een pakt een surfplank vast en gaat erop staan, de ander gaat direct de golven in. Iedereen krijgt de aandacht die nodig is."

Volgens het bestuurslid wijst de praktijk uit dat de verschillende doelgroepen – kinderen van 8 tot 18 jaar met het syndroom van Down, autisme of ADHD – heel goed samengaan. Verbindend is het genieten van de lessen, de groeiende vrijheid in het water en ook de trots van de ouders.

Surf Project is grotendeels afhankelijk van de financiële giften en is dus zeer content met de cheque van de TrekkerTrek Familiedag. Eerder dit jaar ontving de stichting ook al een bijdrage van de organisatie van de Tulpenwandeltocht. De bekendheid van Surf Project groeit op Goeree-Overflakkee. Het bestuur en surfschool Surfkaravaan hopen dat dit zich ook vertaalt in een toename van het aantal vrijwilligers op het eiland. Het succes van Surf Project, met jaarlijks een groei van het aantal deelnemers, betekent immers ook dat er steeds meer begeleiders nodig zijn.

De TrekkerTrek Familiedag in mei trok ruim 4300 bezoekers. In 2019 is de volgende editie van het evenement. Ook voor die TrekkerTrek Familiedag bepalen de organisatoren weer een goed doel, liefst in de directe omgeving.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!