Limburgs paar voor vijftigste keer in Ouddorp

Artikel geplaatst op: 31-7-2017

OUDDORP – Afgelopen week bracht het Limburgs echtpaar Harry en Jeanien Bonné uit Melick voor de vijftigste keer een toeristisch-recreatief bezoek aan Ouddorp. De Limburgers, oorspronkelijk komend uit Roermond waar de familie jarenlang een levensmiddelenbedrijf runde zijn, zoals zij het vertellen 'wel een beetje verliefd' geraakt op de eilandelijke badplaats. De natuur, de vrije ongedwongen sfeer en uiteraard de zee, zijn speciale trekkers.

Door Jaap Ruizeveld

Harry (75) en Jeanien (77) rijden steeds graag de rond 230 kilometer van hun woonplaats naar de Kop van Goeree. Daar genieten zij, inmiddels alweer zes jaar achtereen, van een gastvrij onthaal bij Bram en Riet Akershoek in Bed & Breakfast 't Meulweegje aan de Molenweg. Wat destijds begon op een uitnodiging van vrienden om mee te gaan naar Ouddorp, omdat een tante als reisgenote afviel, groeide uit tot dit gouden (vijftigste) bezoek. Het beviel ons gelijk goed zeggen de Limburgers die voor een korte vakantie of verblijf van enkele dagen de bossen en de vlaai verruilt voor de kust en de verse Hollandse Nieuwe en andere visjes.

Blijvende charme

Harry en Jeanien vonden hun eerste onderkomen op Toppershoedje, daarna in een huisje van Van der Bok en nu dan in 't Meulweegje. "Wij hebben de ontwikkelingen hier aan de kust gevolgd", zegt Harry. De Deltawerken, het veranderende winkelbestand en ook dat steeds meer toeristen Ouddorp uitkiezen voor een ontspannend verblijf. Bij dat alles is de charme van het gebied op de Kop van Goeree overigens gebleven. Zolang als het kan hopen wij te kunnen blijven komen". Het vijftigste bezoek was voor Bram en Riet Akershoek aanleiding om hun gewaardeerde Limburgse vrienden te verrassen met de Mijn Eiland tas met daarin een fles wijn en andere lokale smaakmakers.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!