Onsuccesvol pleidooi voor verlenging Visserstraat

Artikel geplaatst op: 27-7-2017

MIDDELHARNIS – In het nieuwe wijkje De Oude Werf, dat nabij de haven van Middelharnis in aanbouw is, krijgen de straten historische namen: Visserstraat, Brandsteeg, Nieuwepad, Vissersdijk en Vingerling. Dat had beter gekund, vinden nabestaanden van vissers die daar ooit woonden. Een gedeelte van het Nieuwepad had Visserstraat moeten heten, om recht te doen aan de situatie van toen.

Door Kees van Rixoort

Nabestaanden en andere betrokkenen- onder wie Fons Grasveld, die een boek heeft geschreven over het visserijverleden van Middelharnis – hebben door middel van brieven en gesprekken geprobeerd de gemeente Goeree-Overflakkee, die de straatnamen bepaalt, te bewegen de naamgeving aan te passen en de Visserstraat te verlengen ten koste van een deel Nieuwepad.

De gemeente, die de straatnamen voor dit gedeelte van Middelharnis al in 2004 vaststelde, ziet dit niet zitten en heeft onlangs het dossier gesloten. De gemeente is van mening dat er voldoende is rekening gehouden met de historische context, ook al liggen de straten niet exact op dezelfde plaats als voorheen, en dat de adressering een onlogisch karakter krijgt als de Visserstraat zou worden verlengd. Dat komt de vindbaarheid van adressen niet ten goede, aldus de gemeente. Ook wil de gemeente bewoners niet confronteren met een gewijzigd adres. Wel is de gemeente bereid te onderzoeken of er in De Oude Werf een paneel kan komen met informatie over de geschiedenis van de visserij en de buurt waar de meeste vissers woonden.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!