FIEP-bus op het Diekhuusplein

Artikel geplaatst op: 25-7-2017

MIDDELHARNIS - Op vrijdagmiddag 4 augustus van 12.00 tot 18.00 uur staat de FIEP-bus op het Diekhuusplein. Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus maakt het voor iedereen mogelijk de verjaardag van Fiep Westendorp te vieren. Fiep Westendorp is vooral bekend door de aansprekende kindertekeningen van o.a. Jip & Janneke, Otje, Pluk van de Petteflet en Pim & Pom. Samen met Annie M.G. Schmidt bracht zij veel kinderverhalen tot leven.

De FIEP-bus is een rijdend kunstwerk. Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten (2-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiep-karakters. Op de bovenverdieping kunnen maximaal 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Op vrijdagmiddag 4 augustus kunnen kinderen en hun ouders/verzorgers op het Diekhuusplein genieten van het Fiep-programma. Natuurlijk kan de FIEP-bus uitgebreid bezocht worden. In de Rabobankzaal in het Diekhuus wordt doorlopend de film Pim & Pom vertoond. Op de bankjes voor de bus kan iedereen creatief aan de slag gaan. En natuurlijk is er de mogelijkheid om even uit te rusten en te luisteren naar een mooi verhaal.

Beeldend Kunstenaar Mirian Zimmerman geeft een schilderworkshop op het Diekhuusplein, waar kinderen gratis aan kunnen schuiven. Het bezoek en het programma van de FIEP-bus wordt mogelijk gemaakt door: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Stichting ZIJN GO en Bruna Middelharnis, met financiële ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee. De toegang is gratis.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!