Vermiste poes na ruim een jaar weer terug

Artikel geplaatst op: 24-7-2017

GOEDEREEDE – Nee, als je al meer dan een jaar je poes kwijt bent, hoef je er niet meer op te rekenen dat die ooit weer een keer bij je over de vloer zal lopen. Maar tot grote verrassing en vreugde van Irene Lommers te Goedereede werd waar wat voor onmogelijk werd gehouden: na 1 jaar en vier maanden vermist te zijn geweest is poes Lady weer terug!

Door Hans Villerius

Ze kreeg Lady als kitten, in november 2014. "Een klein soort Perzisch dametje, met neusje, ontzettend speels en zachtaardig van karakter, een aanwinst in ons gezin", zegt Irene. "Maar half maart vorig jaar was ze van de ene op de andere dag verdwenen. Waarschijnlijk meegenomen. We misten haar enorm en deden er alles aan om haar weer te vinden. We hebben geflyerd, posters ophangen en Lady aangemeld bij Amivedi en bij andere dierenopvangcentra in de buurt van Goeree-Overflakkee. Maar alles vergeefs. Lady was weg en bleef weg. Langzaamaan legden we ons erbij neer dat ze nooit meer gevonden zou worden. Knagend was de onzekerheid over wat er nu precies met haar gebeurd was. Telkens schrokken we wanneer iemand vertelde dat er een dode kat was gevonden: zou het Lady zijn…? Maar onvoorstelbaar, nadat we ze een jaar en vier maanden kwijt waren, kregen we een telefoontje van Vitadier te Ouddorp. Daar halen we altijd ons kattenvoer en eigenares Diyenne Snijders had op de Facebookpagina van stichting Zwerfkattenopvang Rijnmond een berichtje gelezen over een gevonden katje. Het leek sprekend op Lady, had Diyenne gezien… En inderdaad, ik herkende haar meteen. Wat er toen door me heen ging is onbeschrijfelijk. Blijdschap, verdriet, boosheid, van alles door elkaar. Want wie heeft Lady meegenomen, zo behandeld en waarom? Zwaar ondervoed was ze. Gelukkig hebben mensen uit de straat waar ze aangetroffen werd, in Spijkenisse, zich over haar ontfermd, haar eten gegeven en de dierenopvang gebeld. Anders had ze het vast en zeker niet overleefd." Inmiddels is Lady al weer twee weken veilig thuis. "Haar herstel zal nog wel wat tijd kosten", geeft Irene aan, "ze loopt alsof ze een zware heupoperatie heeft ondergaan en ze is enorm schuw geworden. We hopen dat ze er weer helemaal bovenop gaat komen en we willen iedereen bedanken die zich over haar ontfermd heeft!"


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!