Kees Mierop wint Ouddorpse palingrookwedstrijd

Artikel geplaatst op: 18-7-2017

OUDDORP – Het blijft altijd spannend tot het rapport van de deskundige jury, Krijn Jan v.d. Velde en Kees Tanis, wordt voorgelezen. Wie is dit keer de winnaar van de Ouddorpse Palingrookwedstrijd? Negen ervaren rokers hadden zich zaterdag ingeschreven. Kees Mierop bleek met zijn 6 palingen tot het beste resultaat te komen. Hij verwierf de ere-beker met 61 punten. Met 1 punt voorsprong op Johan van Nimwegen en 2 punten op Jan Abres. Voor alle deelnemers was er overigens een medaille. De jury beoordeelt de gerookte palingen op uiterlijk/kleur uit- en inwendig, smaak algemeen en zoutgehalte.

Door Jaap Ruizeveld

Organisator Kees Grinwis, die met dit festijn weer gebruik mocht maken van het terrein bij de familie Hameeteman aan de Dorpsweg, was blij tevreden met de prestaties van de palingrokers en ook over de publieke belangstelling. Dat gold eveneens voor de stand van KiKa, Kinderen Kankervrij, waar 268 euro werd opgehaald. Ambassadeur Kees dankte voor de mogelijkheid om met een stand op het evenemententerrein te kunnen staan. De totaal-uitslag: 1. Kees Mierop (6) pnt), 2. Joh.van Nimwegen (60), 3. Jan Abres (59), 4. Ab Jansen (58), 5. Cor Punt (57), 6. Kees Grinwis (51), 7. Job Rozemond (50,5), 8. Jan Jaap Struijk (49) en 9. Hans Bakelaar (41,5).

Achter de solex

Outsider en vaste deelnemer is zeker ook Job Rozemond. Hij verschijnt met een opvallende creatie op het palingrookevenement. Achter zijn Solex 38 uit 1966 koppelt hij het rookvat en rijdt zo weer van en naar huis. De solex haalt nog wel 35 km, verzekert Job, die in Ouddorp al voor de achtste keer de competitiestrijd aanging. En winnen? Nu niet, maar hij deed het al wel een keer, vertellen zijn belagers.        

Stellendam

Het jaarlijkse evenement werd mede mogelijk gemaakt door AH Ouddorp, Jumbo Ouddorp, Eetcafé 't Hoekje, Sperling Vishandel, Agrimarkt Middelharnis en Mierop Partycentrum Ouddorp. Belangstellenden die een Palingrookwedstrijd willen volgen, kunnen ook aanstaande zaterdag nog terecht op de Kop van Goeree. Daar wordt het evenement met demonstraties gehouden op de Jachthaven Stellendam, van 8.00 tot 16.00 uur. Ook hier met een stand van KiKa, Kinderen Kankervrij.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!