Eerste paal voor 'fase Oostvleugel' in De Nieuwe Gooye

Artikel geplaatst op: 18-7-2017

DIRKSLAND – Vorige week dinsdag werd onder toezicht van de toekomstige bewoners officieel de eerste paal geslagen voor fase Oostvleugel in het project De Nieuwe Gooye.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De nieuwe fase in het plan De Nieuwe Gooye heeft de naam Oostvleugel gekregen. Projectontwikkelaar van het gebied is Estate Invest. Directeur Dingeman van Es heette de vele aanwezigen hartelijk welkom bij het officiële moment van de eerste paalslag. Hij verzekerde blij te zijn dat het project met veel enthousiasme wordt ontvangen en de verkoop zeer goed en snel is verlopen. Een bewijs dat het goed wonen is in De Nieuwe Gooye is volgens Dingeman het feit dat er bewoners zijn die hun tweede woning al betrekken in het project. Daarnaast is het ook een bewijs dat "de mensen in Dirksland willen wonen en dat is goed voor het dorp en ook voor de doorstroming op de huizenmarkt in dorpen elders op het eiland". Het plan De Nieuwe Gooye is met de bouw van 32 woningen bijna gevuld. Met de bouw van woningen voor wat betreft prijs en uitvoering houdt Estate rekening met wensen van toekomstige bewoners en dat blijkt te werken. In het plan zijn reeds 200 woningen gerealiseerd sinds de start in 2011. Ook de Oostvleugel bestaat uit diverse woningtypen: eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en levensloopbestendige woningen.

Aan wethouder Frans Tollenaar was de eer om de eerste paalslag te verrichten. Maar hij kreeg assistentie van Daan. Daan komt in één van de nieuwe woningen te wonen. Tollenaar was gebeld door Kees Aleman en hij had verteld dat zijn achter-achterkleinkind Daan graag zou willen helpen met het slaan van de eerste paal. Dat kon Tollenaar natuurlijk niet weigeren en hij verrichtte samen met de 6-jarige Daan het karwei.

Maar voor het zover was, sprak de wethouder de aanwezigen toe. Hij noemde de eerste paalslag "een prachtig moment" en hij complimenteerde Estate Invest voor het plan. De wethouder legde uit dat de straten in De Nieuwe Gooye zijn vernoemd naar een boomsoort en de gemeente heeft er voor gekozen om deze traditie voort te zetten. De woningen worden gebouwd aan de Amberlaan en de Iepenlaan. Verder noemde hij het plan een "volwaardige uitbreiding voor Dirksland en belangrijk voor de leefbaarheid en de lokale economie van Dirksland". Na het slaan van de eerste paal was er champagne en friet voor de aanwezigen.

De hoofdaannemer van het project is Aannemingsbedrijf Fraanje en men verwacht dat de oplevering over ongeveer een jaar zal zijn.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!