Musical 'De Koning Te Rijk' voor jong en oud in basisschool De Bron

Artikel geplaatst op: 18-7-2017

OUDE-TONGE - Heel veel uren wordt er jaarlijks besteed aan het instuderen van een musical aan het eind van groep 8 op de basisschool. Zo ook dit jaar in groep 7/8 van De Bron in Oude-Tonge. Na de gewonnen workshop van Sarah & Julia waren zij extra gemotiveerd om de musical 'De Koning Te Rijk' goed op de planken te zetten. "Zonde dat we de musical niet vaker kunnen opvoeren", vond juf Rianne. Zij legde contact met de buren, Woonzorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, en nodigde de bewoners uit om de extra opvoering op woensdagmiddag 5 juli bij te wonen. Ook de cliënten van de Gémiva waren van harte welkom.

Een optocht van rolstoelers en rollators, begeleid door tientallen vrijwilligers, verplaatste zich van het zorgcentrum naar de basisschool. Een opkomst waar van tevoren van gedroomd was. De collectebus voor War Child was onder de bewoners rondgegaan en deze werd bij binnenkomst overhandigd. Een bedrag van zo'n € 80,- werd bijgeschreven op de geldmeterteller.

De musical start in de klas van meester Hor Loge. Het is een dag als alle andere; de kinderen vervelen zich en krijgen de opdracht een opstel over Oorlogskinderen te schrijven. Dan vaart daar plotseling een schip de klas binnen. De kinderen weten niet wat hun overkomt, maar binnen de kortste keren zitten ze aan boord van het schip dat reist over de Zee van Tijd. Het schip heet De Tijdeling. Met De Tijdeling komen de kinderen in verschillende jaartallen terecht. In een tijd waarin kinderarbeid nog bestond, een tijd waar kinderen helemaal niet naar school hoefden te gaan. Bij de bejaarde bezoekers was de scène over Het Achterhuis van Anne Frank de meeste herkenning. De bewoners van de Gemiva zongen massaal mee met 'Het kan hier zo mooi zijn', beschikbaar gesteld door Guus Meeuwis. Ook ons koningspaar Willem-Alexander en Máxima, voortreffelijk gespeeld door Wouter Knöps en Jenske Knops, oogstte bewondering. Langzaam maar zeker beseffen de kinderen aan boord van De Tijdeling dat alles wat zij hebben in hun leven – een beschermd huis, de vrijheid om te zeggen wat je denkt, het recht op school en onderwijs – niet zo vanzelfsprekend is als ze altijd hebben gedacht. De leerlingen van groep 7/8 bezorgden het publiek een bijzondere middag met de prachtige tijdreis in deze avontuurlijke schoolmusical. Na het bekende 'Armen open', eveneens van Guus Meeuwis, gingen de buren weer huiswaarts. Een geslaagde burendag, aldus de leerkrachten juf Josca en juf Rianne. "Goed dat er verbintenis tussen de hoogbejaarden en de jeugd tot stand komt", reageerden de organiserende leerkrachten.'s Avonds schitterden de leerlingen nogmaals voor ouders, familie en vrienden. De tijdreis van het leven zet zich voor de leerlingen van groep 8 voort op de middelbare scholen van Middelharnis. Samen met het team van de basisschool kijken zij terug op een geslaagde musical, die met alle gehouden acties € 1460,- opleverde voor War Child.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!