Speurtocht voor gezinnen op de Slikken van Flakkee

Artikel geplaatst op: 18-7-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Kinderen van groep 6 van OBS Roxenisse uit Melissant hadden de primeur. Zij mochten onlangs een speurtocht uitproberen op de Slikken van Flakkee. Na nog wat kleine aanpassingen is de speurtocht te vinden - en te downloaden – op de website van IVN Goeree-Overflakkee.

Tekst en foto's: Adri van der Laan

Niels van Zanten uit Den Bommel volgt de opleiding Natuur en Recreatie in Gorinchem en loopt stage bij IVN Goeree-Overflakkee. In het kader van deze stage kreeg Niels de opdracht van deze natuureducatieorganisatie om een speurtocht voor kinderen uit te zetten op de Midden Slikken van Flakkee. Dit middelste gedeelte bevindt zich achter Melissant en is in het voorjaar van dit jaar beter toegankelijk gemaakt voor van de natuur genietende recreanten of inwoners van de regio. Het gebied biedt veel variatie aan zowel flora als fauna. Mede daarom vindt IVN Goeree-Overflakkee dat het gebied ook onder de aandacht van kinderen dient te worden gebracht. Natuurlijk is een speurtocht hierbij een handig hulpmiddel. Samen met hun ouders of grootouders kunnen de kinderen een paar uur in het natuurgebied doorbrengen en ondertussen het een en ander van het mooie gebied opnemen.

Route

Het startpunt van de speurtocht is op het parkeerterrein dat te bereiken is via de onlangs gerenoveerde weg bij Melissant richting de Slikken van Flakkee. De route gaat door een gevarieerd gebied en Niels heeft er alles aan gedaan om de 'opdrachten' ook zo gevarieerd mogelijk te houden. De route staat globaal aangegeven op een plattegrond, maar het verloop van de route wordt ook beschreven.

De leerlingen van Roxenisse begonnen enthousiast aan de route en dit enthousiasme bleef tot aan het eind van de speurtocht - anderhalf uur later. Ze werden uitgenodigd om sporen te zoeken en te herkennen, maar ook om 'stil te zijn' en de geluiden van de natuur op zich in te laten werken. De vogelkijkplaats langs het nabijgelegen meertje trok veel aandacht van de kinderen en daarom is het belangrijk om tijdens de speurtocht een verrekijker mee te nemen.

De speurtocht is te downloaden via: www.ivn.nl/afdeling/goeree-overflakkee.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!