Bachconcert in de Rehobôthkerk

Artikel geplaatst op: 18-7-2017

SOMMELSDIJK - Op vrijdagavond 28 juli wordt er een orgelconcert gegeven op het pas gerestaureerde Van Vulpen-orgel in de Rehobôthkerk te Sommelsdijk. De gastorganist van deze avond, Paul Kieviet, heeft een prachtig programma samengesteld met uitsluitend composities van de componist J.S.Bach (1685-1750). De datum van het concert is gekozen ter herinnering aan de sterfdag van deze grote meester, 28 juli 1750.

Het orgel heeft het eerste half jaar in 2017 een ingrijpende onderhoudsbeurt gehad, waarbij de intonatie grondig is gewijzigd door de firma Reil uit Heerde. Volgens kenners klinkt het orgel als nooit tevoren, dit is het eerste orgelconcert na de onderhoudsbeurt. Op het programma staat onder andere: Partita diverse sopra 'O Gott du frommer Gott' (BWV 767), Triosonate V in C (BWV 529) en Preludium en Fuga in C (BWV 547). De literatuur is zo gekozen dat de veelzijdigheid in het klankenpalet van het orgel te beluisteren is. De begaafde organist Paul Kieviet studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken Orgel (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus) bij Arie J. Keijzer en Bernard Winsemius, Kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theorie der Muziek bij Jan Kleinbussink, Peter-Jan Wagemans en Ludwig Otten. Hij is organist van de Grote Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk te Middelharnis en de Hervormde Kerk te Sommelsdijk, daarnaast heeft hij een lespraktijk.

De avond van 28 juli zal dan o.a. ook worden geopend met een improvisatie over Psalm 119. De aanvang van het concert is 20.00 uur, de entree voor volwassenen is € 5,-. Plaats: Rehobôthkerk, Olympiaweg 44 te Sommelsdijk.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!