Eerste steenlegging nieuwe Beth-El kerk

Artikel geplaatst op: 13-07-2017

STELLENDAM – Het bouwproces van de nieuwe Beth-El kerk van de Hersteld Hervormde gemeente van Stellendam bereikte opnieuw een markeermoment toen afgelopen zaterdagmorgen de symbolische ‘eerste steen’ van het nieuwe kerkgebouw werd gelegd. Een buitengevelsteen als alle andere, alleen deze met de datum 8 juli 2017 erin gegraveerd. De eigen predikant, ds. B.D. Bouman gaf de steen haar plekje in de buitenmuur, onder toeziend oog van vele gemeenteleden en andere belangstellenden, die hiervoor naar de nieuwbouwlocatie aan de Voorstraat te Stellendam gekomen waren. De bouw loopt tot op heden voorspoedig. Nadat begin februari jl. de aannemingsovereenkomst werd ondertekend en half april de eerste paalslag plaatsvond, was daar zaterdag het leggen van de symbolische eerste steen. Daarna was er voor iedereen gelegenheid om op het bouwterrein van dichterbij een kijkje nemen bij de in aanbouw zijnde kerk. Die zal naar verwachting medio december a.s. opgeleverd worden, waarna gehoopt wordt volgend voorjaar er de eerste kerkdienst te kunnen houden.


Eerdere berichten

Opening Foto-expositie Werkende Handen in Het Diekhuus

19-1-2018

MIDDELHARNIS - Zaterdag 13 januari is de opening van de foto-expositie Werkende Handen in het Diekhuus in Middelharnis v...

Wonen op een Flakkeese terp, midden in de natuur

17-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Wonen in de natuur is in Nederland niet voor veel mensen weggelegd. Een boswachter, iemand di...

Ds. Ron van der Spoel spreekt op Mannendag

16-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zaterdag 3 februari wordt weer de – inmiddels – traditionele Mannendag Goeree-Ove...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!