Eerste steenlegging nieuwe Beth-El kerk

Artikel geplaatst op: 13-07-2017

STELLENDAM – Het bouwproces van de nieuwe Beth-El kerk van de Hersteld Hervormde gemeente van Stellendam bereikte opnieuw een markeermoment toen afgelopen zaterdagmorgen de symbolische ‘eerste steen’ van het nieuwe kerkgebouw werd gelegd. Een buitengevelsteen als alle andere, alleen deze met de datum 8 juli 2017 erin gegraveerd. De eigen predikant, ds. B.D. Bouman gaf de steen haar plekje in de buitenmuur, onder toeziend oog van vele gemeenteleden en andere belangstellenden, die hiervoor naar de nieuwbouwlocatie aan de Voorstraat te Stellendam gekomen waren. De bouw loopt tot op heden voorspoedig. Nadat begin februari jl. de aannemingsovereenkomst werd ondertekend en half april de eerste paalslag plaatsvond, was daar zaterdag het leggen van de symbolische eerste steen. Daarna was er voor iedereen gelegenheid om op het bouwterrein van dichterbij een kijkje nemen bij de in aanbouw zijnde kerk. Die zal naar verwachting medio december a.s. opgeleverd worden, waarna gehoopt wordt volgend voorjaar er de eerste kerkdienst te kunnen houden.


Eerdere berichten

Flamingo nieuw icoon om toerisme naar het eiland te trekken

21-07-2017

NIEUWE-TONGE – Faunapark Flakkee heeft gisterenmiddag een cheque ter waarde van € 15.000 in ontvangst mogen n...

Sfeer en gezelligheid op eerste Toeristendag

20-7-2017

OUDDORP - Gezellige sfeer, volle terrassen en goede belangstelling. Dat was het beeld op de eerste van de drie Ouddorpse...

Bijeenkomst 'Vrouwen meer politiek actief'

20-7-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdagavond 1 september 2017 organiseert het vrouwelijk deel van de gemeenteraad van Goeree-Ove...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!