Hotel Akershoek hoort bij de beste 100 terrassen van Nederland

Artikel geplaatst op: 10-7-2017

OUDDORP - Dit jaar organiseerde Misset Horeca al weer voor de 10e keer de Terras Top 100. Hotel Akershoek schreef dit jaar voor de 1e keer in en behaalde de 67e plaats in deze felbegeerde Top 100.

De inschrijving voor de Terras Top 100 startte dit jaar in januari op de Horecava. Tot en met maart 2017 schreven bijna 400 terrassen zich in, waarop de 1e ronde van start ging.In de eerste ronde gingen de mystery guests van Mystery Review op pad. Zij bezochten en beoordeelden alle terrassen. 125 gingen er uiteindelijk door naar ronde 2. En het niveau was hoog. Wie onder de 8,9 scoorde, viel af. In ronde 2 ging de vakjury op pad. Deze bestond dit jaar uit 23 personen, uiteenlopend van oud-winnaars tot bedrijfsleiders van topterrassen, horecajournalisten en -adviseurs.

Nadat de vakjury haar rapporten had ingeleverd werd de top-100 opgemaakt. Vakjury-scores tellen voor 80 procent mee, mystery visits voor 20 procent. 100 bedrijven gingen uiteindelijk door naar de Terras Top 100 2017.

Een steeds populairder wordende prijs binnen de Terras Top 100 is de publieksprijs. De vraag is daarbij altijd: wie weet zijn achterban het best te mobiliseren. Hotel Akershoek behaalde hierbij de 15e plaats.

Lees hieronder het verslag van de Misset Horeca: "Met een voormalige winnaar van de Terras Top 100 in het dorp, is de competitie fors voor Hotel Akershoek. In 2011 won strandpaviljoen Paal 10, maar dat bedrijf doet inmiddels niet meer mee met de Terras Top 100, omdat de ondernemers in de jury hebben plaatsgenomen.

Akershoek heeft een gezellig aandoend terras, zowel tegen de gevel als aan de overkant van de weg. Bomen bieden sfeer en schaduw, het meubilair ziet er verzorgd uit met fijne kussens die uitnodigen te gaan zitten. De bestelde koffie en gebak komen vlot, al moet het jurylid wel zelf om iets bij de koffie vragen. Het is een mooie dag en dus druk, wat voor de medewerkers weinig ruimte laat voor een praatje. Maar vriendelijk en voorkomend zijn ze wel. Kees en Leni van der Bok namen het hotel in 1986 over, toen nog met zestien kamers, inmiddels zijn het er acht. Ze hebben een wat klassiek, maar o zo fijn bedrijf in dit knusse hoekpand". Bron: Misset Horeca (uitgave 3 juli 2017)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!