Organisatie Haringvlietweekend van start

Artikel geplaatst op: 6-7-2017

REGIO - Het Haringvliet met zijn unieke, ruige en weidse natuur en rijke verleden staat in het weekend van 29 september t/m 1 oktober centraal tijdens het Haringvlietweekend. IVN organiseert, met ondersteuning van Droomfondsproject Haringvliet, allerlei activiteiten om het gebied met bijzondere deltanatuur nog meer op de kaart te zetten.

Hierbij wordt zoveel mogelijk de samenwerking gezocht met ondernemers. Zij kunnen aanhaken door een activiteit te organiseren. Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/haringvlietweekend.Het Haringvlietweekend is een vervolg op de succesvolle Haringvlietdag in 2016. Boswachters, vogelaars, en andere experts geven een uniek dagje uit en laten inwoners, toeristen en recreanten de prachtige plekken en verhalen van het Haringvliet beleven. Ontdek het vogelparadijs, de reeën, maak kennis met het leven onder water en de prachtige cultuurhistorie van havensteden als Hellevoetsluis en Stellendam.

Er zijn tal van ontwikkelingen gaande rondom het Haringvliet. In 2018 gaan de sluizen op een kier, natuurgebieden worden hersteld en Haringvliet-Biesbosch is een Nationaal Park van Wereldklasse geworden. Tijdens het Haringvlietweekend is te verkennen wat dit gebied zo bijzonder maakt en welke veranderingen er plaats gaan vinden.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!