Vlaamse organist in Brouwershaven

Artikel geplaatst op: 5-7-2017

BROUWERSHAVEN - Op dinsdag 11 juli vindt het tweede orgelconcert plaats in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. Speciaal uit Hoegaarden komt de Vlaamse organist en pedagoog Luk Bastiaens om het Van Vulpen-orgel te bespelen.

Uiteraard neemt hij Vlaamse muziek mee van grootmeesters uit de 16e en 17e eeuw zoals Peter Cornet en Abraham van den Kerckhoven. Daarnaast laat hij werken horen van de Nederlandse componist Jan Pieterz. Sweelinck. Bijzonder is de uitvoering van het werk met de titel 'Daphne' uit de manuscripten van Camphuyzen.Luk Bastiaens studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij is sedert 1984 docent orgel aan het Lemmensinstituut te Leuven. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel is hij sinds 1986 verbonden, aanvankelijk als vakdidacticus orgel, nadien als orgeldocent en thans als opleidingshoofd van de Specifieke Lerarenopleiding muziek. Luk Bastiaens concerteerde in diverse landen van Europa en realiseerde opnames voor VRT, RTBf, de Spaanse en de Poolse radio. Daarnaast realiseerde hij lp's en cd's te Belsele, Laken, Geel-Bel, Haringe, Houtem (Vilvoorde), Massenhoven, Leuven (Groot Begijnhof & Vlierbeek), Herentals, Pulle en Langdorp. Luk Bastiaens is hoofdredacteur van het driemaandelijks Vlaams tijdschrift 'Orgelkunst'.Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 7,50 voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via projectie op de muur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met koffie of thee. Het volgende concert in de serie orgelconcerten is op 18 juli door Evan Bogerd, organist in Hasselt.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!