Vitrine van de Maand: Simon Admiraal

Artikel geplaatst op: 3-7-2017

NIEUWE-TONGE - Weinigen weten hoe leuk het is om met veel concentratie en geduld iets moois in het klein na te bouwen. "Het is ontspannend, opbouwend, je valt er niemand mee lastig en je vult je tijd op een mooie manier." Admiraal zou graag in contact komen met geïnteresseerden om kennis uit te wisselen en belangstelling te tonen. "Om het modelbouwen nieuw leven in te blazen. Al dat vakmanschap gaat anders verloren."

Simon Admiraal heeft een prachtige vrijetijdsbesteding gevonden in het minutieus nabouwen van allerlei objecten. Hij heeft in de loop der jaren veel kennis en kunde opgebouwd. Zijn schuur staat vol met divers gereedschap. Onlangs nog schonk hij een miniatuur paard en wagen aan verzorgingshuis Ebbe en Vloed. Ook het Streekmuseum heeft objecten van hem staan, zoals een Spaans galjoen en zeesleper De Schelde. Op een zijkamertje thuis staan allerlei schepen zoals een driemaster en een motorschip. Eén van zijn laatste werken is de scharensliep welke te zien is in deze collectie.

"Voor mensen die graag met hun handen bezig zijn, is het een mooie bezigheid", vertelt Admiraal. "Het vergt veel geduld en veel tijd." Na zijn pensionering vond hij een mooi dagritme in de modelbouw. Hij is vele uurtjes in zijn schuur te vinden. "Je leeftijd maakt niet uit. Je bent er nooit te oud voor. En je moet gewoon eens met een eenvoudig bouwpakket beginnen." Admiraal is benieuwd of er mensen op het eiland zijn die interesse hebben in deze mooie hobby. "Om deze bezigheid in ere te herstellen en te bewaren voor de toekomst." Simon is te bereiken via tel: 06 288 70 738.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!