Vitrine van de Maand: Simon Admiraal

Artikel geplaatst op: 3-7-2017

NIEUWE-TONGE - Weinigen weten hoe leuk het is om met veel concentratie en geduld iets moois in het klein na te bouwen. "Het is ontspannend, opbouwend, je valt er niemand mee lastig en je vult je tijd op een mooie manier." Admiraal zou graag in contact komen met geïnteresseerden om kennis uit te wisselen en belangstelling te tonen. "Om het modelbouwen nieuw leven in te blazen. Al dat vakmanschap gaat anders verloren."

Simon Admiraal heeft een prachtige vrijetijdsbesteding gevonden in het minutieus nabouwen van allerlei objecten. Hij heeft in de loop der jaren veel kennis en kunde opgebouwd. Zijn schuur staat vol met divers gereedschap. Onlangs nog schonk hij een miniatuur paard en wagen aan verzorgingshuis Ebbe en Vloed. Ook het Streekmuseum heeft objecten van hem staan, zoals een Spaans galjoen en zeesleper De Schelde. Op een zijkamertje thuis staan allerlei schepen zoals een driemaster en een motorschip. Eén van zijn laatste werken is de scharensliep welke te zien is in deze collectie.

"Voor mensen die graag met hun handen bezig zijn, is het een mooie bezigheid", vertelt Admiraal. "Het vergt veel geduld en veel tijd." Na zijn pensionering vond hij een mooi dagritme in de modelbouw. Hij is vele uurtjes in zijn schuur te vinden. "Je leeftijd maakt niet uit. Je bent er nooit te oud voor. En je moet gewoon eens met een eenvoudig bouwpakket beginnen." Admiraal is benieuwd of er mensen op het eiland zijn die interesse hebben in deze mooie hobby. "Om deze bezigheid in ere te herstellen en te bewaren voor de toekomst." Simon is te bereiken via tel: 06 288 70 738.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!