Schotejil wint opnieuw Doetse Kom Bokaal

Artikel geplaatst op: 28-6-2017

MIDDELHARNIS - Zaterdag 24 juni heeft zwemclub De Schotejil uit Middelharnis voor de derde achtereenvolgende maal de Doetse Kom Bokaal gewonnen. Jaarlijks wordt door PCG uit Gorinchem een zwemwedstrijd georganiseerd in het 50 meter openluchtzwembad 'De Doetse Kom' te Giessenburg met als hoofdprijs een wisselbeker.

De Schotejillers wisten 21 ereplaatsen te behalen op de resp. 26 zwemprogramma's. Hierbij waren clubrecords voor Floris Tanis op resp. 100m vrij (1.15.42) en 100 m schoolslag (1.39.81). Ook de estafette met Dominique Overduin, Eva v.d. Slik, Aisha Nobels, Yente van wensen, Rien Mackloet, Christian Kalle, Floris Tanis en Laurens Kalle kwam op 8x50 m vrij (5.01.14) uit op een clubrecord.De wedstrijd werd voor het grootste deel in regenachtige omstandigheden gezwommen. Dit was voor De Schotejil echter geen reden iets aan motivatie in te leveren. Integendeel behalve de genoemde ereplaatsen werden ook nog eens 'dubbele' persoonlijke records gerealiseerd, geldend voor zowel de korte als lange baan. Dit was onder meer het geval bij Dominique Overduin, die 50 m schoolslag (48.45) won. Ook Erik Korpershoek kwam op 50 m schoolslag (58.57) tot een 'dubbel' persoonlijk record.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!