RGO 100 jaar wordt gevierd met grote reünie en veel festiviteiten in september

Artikel geplaatst op: 24-6-2017

MIDDELHARNIS – Het einde van het schooljaar is bijna bereikt en toch kijkt de 100-jarige RGO nu al reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar én naar de grote reünie met oud-leerlingen en oud-collega's. Op 1 september bestaat de school officieel 100 jaar en dan wordt het jubileum echt groots gevierd.

Op zaterdag 9 september is de grote RGO 100 jaar-reünie. Velen hebben zich hiervoor al aangemeld (www.rgomiddelharnis.nl), maar de school verwacht in de komende weken nogveel meer mensen die deze unieke dag niet willen missen. Zegt het voort aan iedereen die zich nog niet heeft opgegeven! Vanaf 12 uur 's middags is er op school de gelegenheid toteen weerzien met alle oud-leerlingen en oud-docenten. Er zullen op deze middag, zoals gebruikelijk bij een reünie, 'generatiegroepen' worden gevormd. Bezoekers van de reünieontvangen het jubileumboek. De organisatie hoopt dat veel bezoekers van 's middags ook 's avonds de feestavond zullen bezoeken. Voor 'overblijvers' zal een buffet wordengeregeld. Wellicht gebeurt dit in school en anders in 'De Staver'. Hier zal 's avonds het grote jubileumfeest plaatsvinden. In de tennishal van De Staver vinden optredens plaats vandiverse (school)bands die geheel of gedeeltelijk bestaan uit oud-leerlingen van de school.

Optredens diverse schoolbands met oud-RGO'ersArwin Troost is al maanden bezig met de 'line up' van de feestavond. Hij heeft contact gezocht met bands en bandleden van wie de 'roots' op de RGO liggen. En met resultaat! Op het programma staan diverse bands die zullen zorgen voor een swingend feest, zoals:• Bear Valour (voorheen Book of Eli) met oud-RGO'ers Sherida Alberda, backing vocalen (RGO 2007-2013), Linda Visser backing vocalen/toetsen/percussie (RGO 2004-2010)• De 8-koppige formatie Coverband CoverUp met oud-RGO'ers Esther van der Welle (RGO 2001-2008), Janneke Gebraad (RGO 2003-2008, gewerkt 2012-2014), Rogier de Jong (RGO 2000-2006),• De band Distortion (met oud RGO'ers Arwin Troost (ICT) Jasper Stam (RGO 2000-2006).• The Headland Bluesband, opgericht in de tweede helft van de jaren zeventig door Wim Visbeen met destijds de naam Pandemonium. Hugo Klapmuts, Jan Kats en Hans Tijl, Ruud Verkerke en Andre en Jaap Fris schoven aan en uiteindelijk werd de bandnaam The Headland Bluesband.• En 'last but not least' Oldfish, waarvan alle leden op de RGO hebben gezeten.Goldfish (voor deze gelegenheid 'Oldfish') is onlosmakelijk verbonden met de RGO. Ooit begonnen als een schoolband o.l.v. Arwin Troost is Goldfish uitgegroeid tot de belangrijkste kweekvijver van jong muzikaal talent op Goeree-Overflakkee, de meeste bands die Flakkee rijk is/was vinden hun oorsprong bij Goldfish én bij de RGO. Wat is er leuker om voor het jubileum van de RGO alle 'oud-Goldfishers' op deze avond bij elkaar te zien en te horen!

In het prieel van De Staver gaat het er op deze feestavond iets rustiger aan toe. Ook daar zalworden gezorgd voor muziek (dj) en wellicht kan daar tussen het praten door ook wordengedanst door de liefhebbers.

Vrijdag 8 september voor genodigdenVoorafgaand de reünie is er op vrijdagmiddag 8 september een officiële bijeenkomst voor genodigden. Op die middag zal ook het boek '100 jaar RGO' verschijnen met bijdragen van oud-leerlingen, collega's en oud-collega's. Op deze dag zullen er geen lessen zijn.

Jubileumweek voor alle leerlingen

Natuurlijk zijn er ook voor alle huidige leerlingen van de RGO activiteiten om een eeuw openbaar onderwijs te vieren. Het nieuwe schooljaar begint al na 2 weken les met een jubileumweek, van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september, voor alle leerlingen met bijzondere lessen, sport, cultuur, excursies, workshops en een groot schoolfeest op donderdagavond 7 september. Deze jubileumweek wordt voorafgaande aan de officiële receptie op vrijdagmiddag en de reünie op zaterdag gehouden.

Informatie en aanmelden reunie:Het programma van de jubileumweek is te vinden op de website van school: www.rgomiddelharnis.nl.Via de website van school kan men zich ook aanmelden voor de reünie op zaterdag 9 september.

Deelname en kosten reünie:

De entreeprijs voor de reünie is afhankelijk van de hoeveelheid onderdelen waaraan men deelneemt. De precieze bedragen staan ook op de website van de school. Voor degenen die alleen 's avonds komen en geen interesse hebben in het (prachtige) jubileumboek is de entree 10 euro, dit om vooral ook recente schoolverlaters tegen een gereduceerd tarief te kunnen laten meefeesten.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!